Star Trek: egészen eddig hazudtak volna nekünk Mister Spockról?!

MOZI HÍREK – Mister Spock a Star Trek ikonja, mind az univerzumban, mind azon kívül. A Star Trek: Defiant #8 képregényben az olvasók megtudják, hogy ez a státusz lényegében hazugsággá teszi a rangját. FIGYELEM: spoilereket tartalmaz az ST: Defiant #8-hoz!

 

 

A Star Trek megerősítette, hogy Mister Spock rangja lényegében hazugság. A franchise szerves alakja, Spock számos címet, rangot és pozíciót viselt, a Csillagflotta kapitányától kezdve Worf lázadó legénységének tagjáig. Az ST: Defiant #8-ban, amikor az Istenháború pora leülepszik, Worf és legénysége új küldetést kap a Csillagflottától. Spock is velük tart, megmutatva, hogy mekkora befolyással bír a Föderációnál.

A Star Trek: Defiant #8 írója Christopher Cantwell, rajzolója Angel Unzueta. Worfot és a Defiant legénységét bíróság elé állítják a hajó ellopása miatt.

A tárgyalást Jellico és Nechayev admirális felügyeli. Azzal kezdik, hogy megkérdezik, mit tud Worf a maga nevében mondani. Spock azt javasolja, hogy az admirálisok és a Csillagflotta legyen hálásabb Worfnak. Ehelyett a Csillagflotta tagadja a legénységet, Spock pedig búcsút vesz tőlük. Az olvasók megtudják, hogy Worf és társai fejvadászként állnak szolgálatba. Spock később újra csatlakozik hozzájuk, elárulva, hogy ő kényszerítette a Csillagflottát, hogy tájékoztassa a küldetésről, amelyhez tudományos tisztként csatlakozik.

Spock tudományos tisztként csatlakozik a Defianthez, és ezzel bezárul a karrierje. Ugyanebben a pozícióban kezdte az Enterprise-on. Később Kirk első tisztjévé vált. Spockot utóbb előléptették kapitányi rangra, ahol a Csillagflotta kiképzőhajóit felügyeli. Valamikor a 24. század elején, miután elhagyta a Csillagflottát, Spock apja nyomdokaiba lépett, és nagykövet lett. Ez a munka végül oda vezetett, hogy Spock a vulkániak és a romulánok újraegyesítésének ügyéért szállt síkra. Ez egyenesen a Romulán Birodalom szívébe vitte, ahol Worf az Istenháború elején találkozott vele.

 

Spock azt tehet a Star Trek univerzumában, amit csak akar

 

Valami, ami az istenháborús történet során teljesen világossá vált, az az, hogy Spock megírhatja a saját jegyét, ha akarja, és a Star Trek: Defiant #8 ezt bizonyítja. Spock visszabeszél Jellicónak és Nechayevnek is. Amikor az admirálisok ítéletet hoznak, Spock lényegében egy pofont kap: elbocsátják. Később Spock ezt a befolyását arra használja fel, hogy rákényszerítse a Csillagflottát, hogy tájékoztassa őt Worf küldetéséről. Ehhez Spock aztán látszólag következmények nélkül csatlakozik.

Spock a Csillagflotta legendája, aki többször is segített megmenteni a galaxist – mint ilyen, Spock azt tehet, amit akar, de ezzel a kiváltsággal nem él vissza.

A Föderáció nagyon kevés polgára rendelkezik Spock befolyásával. Mindez értelmetlenné teszi minden hivatalos rangját. A Csillagflottában senki sem szegülhet szembe egy magasabb rangú tiszttel, mint Spock tette. Ám a státuszának köszönhetően pontosan ez történt. Spock legendás státuszának köszönhetően megúszta a dolgot, és később lemondott a rendfokozatáról, hogy értesüljön Worf titkos küldetéséről. Mister Spock a Star Trek ikonja, mind az univerzumban, mind azon kívül, és ez a státusz nagy befolyást biztosít neki a Csillagflottán belül, még évekkel azután is, hogy elhagyta. Ez azt jelenti, hogy a rendfokozata végső soron hazugság.

Forrás: IDW Publishing

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu