Eladtak egy új Wii U konzolt idén

Egy kiskereskedőnek valahogy sikerül 2023-ban egyetlen darabot is eladni a Nintendo nyolcadik generációs otthoni konzoljából, a Wii U-ból.

 

Egy friss értékesítési adatszolgáltatás szerint a Nintendo az év elején egy új Wii U konzolt tudott eladni az Egyesült Államokban. Ez azért meglepő, mert a Nintendo a Nintendo Switch 2017-es megjelenése és a Wii U ugyanabban az évben történő leállítása óta fokozatosan kivonja a forgalomból a Wii U-t. A hibrid játékkonzol a megjelenése óta hatalmas sikert aratott, a Switch-nek sikerült minden idők legkelendőbb Nintendo otthoni konzoljává válnia, ráadásul a történelem harmadik legkelendőbb konzolja. Ugyanez nem mondható el a Wii U-ról, amely vegyes fogadtatásban jelent meg.

A 2012-ben megjelent Wii U egy olyan konzol volt, amelyet számos okból kritizáltak, többek között a gyenge induló játékkínálat, a harmadik féltől származó támogatás korlátozott mennyisége és a gyenge marketing, amely nem volt elég ahhoz, hogy kommunikálja, hogy ez egy új konzol, és nem az előző folytatása. Mindezek ellenére a Wii U-nak rengeteg egyedi és szórakoztató játéka volt, amelyek közül sokat az évek során átültettek a Switch-re. Úgy tűnik, Mat Piscatella iparági elemző szerint még mindig árulnak valahol egy új Wii U konzolt.

Piscatella elárulta, hogy a Nintendo szeptember elején egy új Wii U-t tudott eladni az Egyesült Államokban, ami az első, amit 2022 májusa óta eladtak. Ez a Circana (korábbi nevén The NPD Group) Retail Tracking Service adatain alapul. Piscatella ezt az esetet ahhoz hasonlítja, amikor 2021 novemberében három darabot adtak el a Sony megszűnt PS Vitából. Az adat pontossága azon alapult, hogy a Piscatella megszerezte és feldolgozta a kiskereskedők egyedi bolti értékesítési adatait minden SKU (stock keeping unit, a termékekhez rendelt szám, amellyel a belső készleteket követik nyomon) esetében, amelyek összesítve a hardverpiacot teszik ki.

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet még mindig találni új Wii U-t a boltokban, mivel a Nintendo a gyártás leállítása után visszavásárolta a Wii Us összes kiskereskedői készletét, Piscatella tréfásan megkérdezte: „Szóval soha nem vesztetted el a kulcsodat, vagy nem tévesztettél el egy zoknit?”. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy néhány kiskereskedő nem adta vissza a Wii U konzolokat a Nintendónak, egyes elméletek szerint egy helyi lánc vagy a Walmart még mindig tartotta a rendszert.

Bár a Wii U online szolgáltatásai fokozatosan leállnak, a konzolnak még mindig vannak rajongói. Léteztek rajongók által készített szerverek az olyan játékok támogatására, mint a Splatoon és a Mario Kart 8, míg egy aktív homebrew közösség dolgozik a játékok megőrzésén. Vannak olyan játékok is, amelyeket még nem portoltak át a Switch-re, mint például a Xenoblade Chronicles X. Ettől függetlenül még mindig van némi szeretet a Wii U iránt tizenegy évvel a vegyes indulás után.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu