Még a Disney is a Steam Decket használja!

Nem hittük volna, hogy még az Egérbirodalom is rácuppan Gabe Newellék hordozható PC-jére…

 

A Redditen bukkant fel, hogy a Disneyland néhány alkalmazottja mintha Steam Decket használna ahhoz, hogy a vidámpark Star Wars-régiójában (Star Wars: Galaxy’s Edge) az irányítható karaktereket (animatronicokat) mozgásra bírja. Ezzel pedig teljesen új megközelítést kap a készülék, ugyanis már messze nem lehet egy egyszerű Nintendo Switch-klónnak nevezni. A Disneyland alkalmazottjai fehér színű készülékeket szorongattak, hogy ezzel is passzoljanak a masinák a Star Wars-tematikához.

Ám a Redditen ennél többről is folyik a diskurzus, ugyanis számukra feltűnt még valami a kütyün. Feltűnt számukra, hogy a gép hátuljára pakoltak valamit. Szerintük ez lehet az akkumulátorbővítés, hogy tovább tudják használni a Steam Decket. Mivel egy kicsinek nevezhető masináról van szó, az akkumulátor viszonylag gyorsan lemerül, és a dolgozóknak pedig nem lenne logikus folyton a készülékeket cserélgetni, így több energiát biztosítanak a Valve termékének, ami alapból 2-8 óra alatt már töltést igényel, így pedig talán képes a Steam Deck egy teljes (munka)napot kibírni. A másik lehetőség valamilyen antenna vagy jeladó, hogy a droidokkal stabil kapcsolat létesülhessen.

Ha kilépünk a Steam Deck játékokra szánt módjából (gaming mode), akkor asztali módra (desktop mode) is válthatunk. Ekkor értelemszerűen egy egeret és egy billentyűzetet is csatlakoztatni kell a Valve gépéhez, és így másra is lehet alkalmazni azt. Azért valami hatalmas teljesítményre ne számítsunk (nem a legfrissebb hardver van a készülékben; ahhoz más cégek handheld PC-jét kell választani, ugyanis a Valve beismerten csak akkor fejleszt hardvert, ha számottevően erősebb teljesítmény párosul mellé). De azért legvégső esetben ezen is lehet mondjuk egy dokumentumot megírni, ha nincs a közelben egy mini-PC (ha esetleg alacsony fogyasztásra és irodai munkára tervezzük, akkor van benne potenciál).

Korábban írtunk már arról, hogy egy ukrán katona a Steam Decken irányítja a drónokat… úgyhogy a Valve termékét elég változatosan használják világszerte.

Forrás: GameRant

Posts from the steamdeck
community on Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu