Több alkatrészen is spórolna az olcsóbb Apple Vision Pro?

TECH HÍREK – Az Apple sok alkatrészt módosítana, hogy alacsonyabb árfekvésben is kínálni tudja az AR-headsetét.

 

Az Apple Vision Pro első modellje 3500 dollár lesz (errefelé bele sem merünk gondolni abba, hogy másfél millió forint alatt kapható legyen), és bizony a cupertinói techcég is látja, hogy ez eléggé magas léc a fogyasztóinak, így tervez egy olcsóbb verziót is, ami néhány éven belül megjelenhet. 1500-2000 dollárért dobhatja ezt a piacra az Apple, de sok áldozatot kellene hozni, hogy ennyire le tudják törni a készülék árát. Például nem Mac chipsetet alkalmazna a budget verzió, hanem iPhone-alapokra helyezkedne!

A jelenlegi Apple Vision Pro két 4K-s microLED kijelzővel rendelkezik, amiket a Sony-tól szerez be az Apple, és ez lehet az egyik indok az árazás mögött. A Bloombergnek író Mark Gurman a Power On hírlevelében azt írta, hogy az Apple vezetősége az olcsóbb kiadás árazásáról tárgyal, és ehhez párosul az is, hogy miképp módosítják a hardvert. Az iPhone chipset mellett alacsonyabb felbontású kijelzőre válthatnak, így kevesebb pixel lenne a képernyőn, és kevésbé lenne leterhelve a gyengébb rendszerlapka (SoC = system-on-a-chip).

Nincs szó arról, hogy lenne-e az R1-hez hasonló társprocesszor is, de a hírlevél kitér arra, hogy az EyeSight is kimarad az olcsóbb, kisebb méretű, illetve könnyebbnek mondott AR-headsetből. Ez egy olyan technológia, amely a külső kijelzőn található, és amely ténylegesen a viselő szemét mutatja. Az árcsökkentést elérhetik a kevesebb kamerával és szenzorral is. A szemüvegeseknek a lencsét közvetlenül a headsetbe integrálhatják így a készülékben, ami elvileg 2025 előtt nem fog megjelenni, de egy elemző, Ming-Chi Kuo korábban kimondta, hogy ha az árazást nem tudja megoldani az Apple, akkor lehet, hogy en bloc lemnondanak a „diszkont” verzióról.

Gurman kitért arra is, hogy az Apple miképp frissíti az iPhone-okat, miközben azok a dobozukban vannak! A cég nem engedélyezi a downgrade-et, azaz a régebbi firmware-ekre vagy iOS-re való váltást, és a bontatlan készülékeket úgy frissíti, hogy az alkalmazottak a kezükben tartanak egy eszközt, ami wireless módon megoldja a frissítést, miután a „párnára” helyezték az iPhone-t annak dobozában. Bekapcsol, frissül, majd kikapcsol… hullámokon keresztül!

Nem hangzik rosszul, de az olcsóbb Apple Vision Pro ügye még kényes…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu