Az iOS 18-ban megtalálhatjuk az „Apple GPT”-t?

TECH HÍREK – Az új pletykák szerint az iOS következő verziójában ott lesz a ChatGPT-féle, generatív (alkotásra képes) mesterséges intelligencia.

 

Az iOS 17 szeptemberben rajtolt el, de az Apple már most dolgozik a 2024-ben esedékes 18-as verzión, és úgy tűnik, hogy a generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciók lehetnek az iOS 18 nagy újításai… és ezeket a Sirivel, illetve az operációs rendszeren belül más funkciókkal együtt is alkalmazhatjuk, állítja egy ipari elemző, Jeff Pu, aki a Hong Kongban található Haitong International Securitiesnél dolgozik, és a MacRumors számolt be minderről.

Pu forrásai az ellátási láncban tájékoztatták őt arról, hogy az iOS és az iPadOS 18 is hasonlóan megkapja az OpenAI ChatGPT riválisát. A cupertinói techcég állítólag felhő alapú MI-t (edge MI-t) fog kínálni, de a többi funkció a készüléken, helyileg fog futni, feltehetőleg az újgenerációs chipnek (A18 Pro?) köszönhetően. A Siri, a virtuális asszisztens képes lesz a kontextust (szövegösszefüggést) megérteni, de pár ilyen parancsot is felismer a pretextnek köszönhetően. Eközben a Google is igyekszik a Tensor G3 chipjébe implementálni a mesterséges intelligenciával kapcsolatos technológiáját.

Az Apple várhatóan a ChatGPT-hez hasonló megközelítést alkalmaz majd a virtuális asszisztenssel, és ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a Shortcuts alkalmazással összekapcsolva összetett feladatokat hajtson végre. A mesterséges intelligenciát pedig az amerikai cég képes lesz a szoftveres frissítéseken keresztül megerősíteni. Ez nem az első alkalom, amikor az Apple mesterséges intelligenciájáról hallunk. Tény, hogy a Google Bardja, illetve a Microsoft által finanszírozott ChatGPT-je lépéselőnyben van jelenleg, az Apple idén elkezd párszáz mesterséges intelligencia-szervert az év folyamán telepíteni, és a park nőni fog az iOS 18/iPadOS 18 megjelenéséhez közeledve.

Régebben pedig a Bloombergnek író Mark Gurman mondta, hogy az Apple egy belsős chatboton dolgozik, az „Apple GPT-n”, ami a ChatGPT-hez hasonlóan működik. Ennek pár funkciója lehet az, amit végül az iOS és az iPadOS legújabb verziójában jövőre már mi magunk is használhatunk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu