Mégiscsak folytatást kaphat Sylvester Stallone szuperhősfilmje?!

MOZI HÍREK – Sylvester Stallone szuperhősfilmje annak ellenére kaphat folytatást, hogy a kritikusok igencsak lehúzták. A közönség körében viszont valamivel jobban teljesített.

 

 

A hírek szerint készül a Szamaritánus folytatása. Annak ellenére, hogy a kritikusoktól ritka rossz kritikákat kapott. A 2022 augusztusában a Prime Videón bemutatott film egy fiatal fiút követ, akit az Euphoriából ismert Javon Walton alakít. A fiú gyanítja, hogy a Sylvester Stallone által alakított Joe Smith titokban a címadó szuperhős. Róla azt hitték, hogy sok évvel ezelőtt meghalt. Stallonén és Waltonon kívül a szamaritánus szereplőgárdában szerepel még Pilou Asbæk, Dascha Polanco és Moisés Arias.

Most, több mint egy évvel a bemutató után Stallone szuperhősfilmjének folytatása készül. A The Hollywood Reporter szerint az Amazon és az MGM a Samaritan folytatását készíti el. Ebben Stallone ismét szerepet kap. Állítólag ez a megállapodás még a SAG-AFTRA sztrájk kezdete előtt megszületett. Bragi F. Schut, aki az első filmet írta, szintén visszatér, hogy megírja a folytatás forgatókönyvét.

 

Tényleg megérdemel egy folytatást a Sylvester Stallone Szamaritánusa?

 

Az, hogy a Szamaritánus folytatást kap, meglepő fejlemény. Figyelembe véve a szuperhősfilm több mint egy évvel ezelőtti kritikai visszhangját, és azt, hogy azóta nem volt szó egy esetleges folytatásról. A Stallone által vezetett film, amelyet a szuperhős műfaj sötét, új megközelítésének szántak, a kritikusok körében bukás volt. Sokan úgy érezték, hogy kevéssé tudott elkülönülni a közepes Marvel- és DC-filmek által uralt zsúfolt filmes palettától. A színvonal alatti szamaritánus kritikák miatt a Rotten Tomatoes-on 38 százalékos értékelést kapott.

A rossz kritikák ellenére a film a közönség körében sikert aratott. A szuperhősös mozi a Prime Videón komoly nézettséget produkált. Az Amazon szerint három egymást követő héten keresztül a legnézettebb film volt a streaming szolgáltatáson. A közönség a kritikusoktól drasztikusan eltérő nézői élményről számolt be. Értékelték Stallone szilárd alakítását és a film üdítően sötét fordulatát a szokásos szuperhősképletben. Ez a lelkes közönségvisszhang, valamint a Prime Videón nyújtott erős teljesítmény több mint elég ok arra, hogy a Szamaritánus folytatást kapjon.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu