Átszervezések a Microsoftnál: egymáshoz közelebb jutott az Xbox és a ZeniMax

A The Verge jelentős átszervezésekről adott hírt, és nyilvánvalóan az a cél, hogy ne ismétlődjön meg egy akkora kudarc, amit a Redfall hozott össze az Arkane Austinon keresztül a ZeniMax „jóvoltából”.

 

Az eddig az Xbox Game Studios vezetőjeként tevékenykedő Matt Booty a játéktartalmak és stúdiók elnöke lesz, így az Xbox mellett a ZeniMax Mediát is felügyeli. A The Verge idézte a cégen belül kiküldött üzenetet, amit Phil Spencer, a Microsoft játékokért felelős vezérigazgatója írt (mi Xbox-vezérnek hívjük, igaz, új Xbox-elnök is van, de Spencert tekintjük továbbra is a valódi vezetőnek…):

„Úgy gondoljuk, hogy egy kibővített játéktartalom-szervezet – amely lehetővé teszi az Xbox Game Studios és a ZeniMax fejlesztőstúdióinak hatékony együttműködését – megvalósítja, hogy ezek a világszínvonalú stúdiók a legjobb munkájukat végezzék a játékosok által kedvelt játékok portfóliójának bővítésében. A ZeniMax továbbra is korlátozott integrációs egységként fog működni, amelyet Jamie Leder elnök-vezérigazgató vezet, és Mattnek tartozik beszámolási kötelezettséggel. A ZeniMax összes fejlesztőstúdiója és a ZeniMax Central Services csapatai továbbra is Jamie-nek fognak jelenteni, hogy fenntartsák és optimalizálják a jelenlegi tartalomfejlesztési és gyártási ciklusokat. A partnerség elmélyítése és a kölcsönös tanulás felgyorsítása érdekében a ZeniMax számos vezetője ezentúl azoknak a Microsoft-vezetőknek fog jelenteni, akikkel a munkájuk a legszorosabb összhangban van,” írta Spencer.

Sarah Bond eddig az Xbox vállalati alelnöke volt, most pedig elnök lesz, így a szoftveres és hardveres platformokat egyaránt felügyeli. „Napjaink platformjának kezelése és a holnap platformjának felépítése érdekében összehozzuk azokat a csapatokat, amelyek ezeket lehetővé teszik. Sarah Bond az Xbox elnökeként vezeti majd ezt a csapatot, amely az eszközök, a játékos és alkotói élmények, a platformmérnöki munkálatok, a stratégia, az Üzleti tervezés, az adat és analitika, valamint az üzletfejlesztés területét fogja össze,” tette hozzá Spencer.

A marketingesek között is van változás. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója egy blogposztban írta ezeket. Ami Silverman, illetve a fogyasztói eladásokért felelős szervezete a játékos ágazat, így Spencer alá vándorolt, ugyanis „Ami chartája minden fogyasztói termékre kiterjed, beleértve a Devices & Creativity (Windows, Surface, Microsoft 365) és a Gaming dolgokat is. Ennek a csapatnak az lesz a fő feladata, hogy átalakítsa a játékértékesítési mozgatórugókat és új közönséget vonzzon a földrajzi piacokon,” állítja Spencer.

Szóval lassan a Microsoftba dől a ZeniMax. Így jár majd az Activision Blizzard King is.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu