A Nintendo szakítani kíván a konzolciklusok hagyományával!

Hiába lesz jövőre már hét éves a Nintendo Switch, a japán cég továbbra is új játékokat kíván megjelentetni rá.

 

A Nintendo második negyedéves üzleti jelentésében Furukawa Shuntaro, a nagy N elnöke közölte, hogy a cég továbbra is új játékokat és tartalmakat fognak kiadni a Switch-re anélkül, hogy „a platform életciklusának hagyományos koncepciójához kötődnének”. Tehát ők nem akarják azt a példát követni, hogy kijön egy új konzol, és azonnal átváltanak rá, hanem lágyabb váltást szeretnének. Ilyesmit láthattunk a PlayStation 4> PlayStation 5 és az Xbox One>Xbox Series során is.

„A Nintendo Switch 2024 márciusában lép a nyolcadik évébe. Továbbra is új címeket és tartalmakat fogunk kiadni a Nintendo Switchre anélkül, hogy a platform életciklusának hagyományos koncepciója lekötne minket. A jövőben is szeretnénk, ha továbbra is sok fogyasztó játszana a Nintendo Switch-csel, és ha megőriznénk üzleti lendületünket. A Nintendo Switch Online-on keresztül elérhető tartalmak bővítésével továbbra is új lehetőségeket kínálunk majd a felhasználók számára, hogy hosszú távon élvezhessék a Nintendo Switchet,” nyilatkozta a Nintendo elnöke, aki elárulta, hogy szeptember 30-ával bezárólag több mint 38 millió Nintendo Switch Online előfizetőjük, illetve több mint 330 millió Nintendo Account-regisztrációjuk (ez ingyenes!) volt.

A Super Mario Bros. Wonder pedig (ha a Wii és DS párosától kezdve figyeljük) az eddig leggyorsabban fogyó Mario-játék lett (ez nem meglepetés a még mindig növekvő játékipar miatt…), ugyanis az első két hét alatt 4,3 millió példányban kelt el. Erről is nyilatkozott Furukawa: „Az október 20-án világszerte megjelent Super Mario Bros. Wonder az első két hétben összesen 4,3 millió eladást ért el. Ezzel ez a leggyorsabban fogyó Super Mario-játék. Emellett hosszú időn keresztül egyenletesen fogynak. Várakozásaink szerint ez a cím vonzó választás lesz a fogyasztók számára a közelgő ünnepi szezonban, és a következő évtől kezdve is folytatódni fog az eladásokban. A Super Mario Bros. Wonder mintegy 11 év óta az első teljesen új alkotás a 2D-s Mario-játékok között. Ez a cím meglepő új 2D Mario-élményeket nyújt, és úgy gondoljuk, hogy ez, valamint a The Super Mario Bros. Movie globális izgalma eredményezte a nagy eladási volument.”

A Switch is már 132,46 millió eladáson túl jár… az új konzol pletykáit pedig elutasították.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu