A Blizzard ikonikus művészeti vezetője, Samwise Didier távozik: 32 év után új korszak kezdődik

A videojátékipar legendás stúdiói között emlegetett Blizzard most egy korszak végét jelző változáson megy keresztül. Samwise Didier, a stúdió művészeti irányítójának távozása 32 év után nem csak a Blizzard, de az egész iparág számára jelentős esemény. Didier, aki a pandákat és a hatalmas vállpáncélokat is hozta a Warcraft világába, most új fejezetet kezd.

 

A 90-es években népszerű stúdiók között számon tartott Blizzardnál egy jelentős változás történt: Samwise Didier, aki 32 éven át formálta a stúdió játékainak vizuális arculatát, elhagyja a céget. Didier, a Blizzard művészeti vezetője, egy közleményben jelentette be, hogy visszavonul a Blizzard csapatától, bár úgy tűnik, a játéktervezéstől még nem búcsúzik. 1991-ben, a stúdió alapításakor Silicon & Synapse néven csatlakozott a csapathoz, ahol a számítógép-használattól kezdve a Photoshopon át a textúrák és animációk készítéséig sok mindent megtanult.

Didier egyedi búcsúüzenetet hagyott a stúdió számára: „Mindig rajzoljatok nagy vállpáncélokat!” Ő volt felelős a Blizzard játékainak látványvilágáért, kezdve a The Lost Vikings és a Blackthorne-tól egészen a Starcraft II-ig. Az újabb játékokban, mint az Overwatch és a Diablo IV, a Blizzard Fejlesztőcsapat tagjaként tüntették fel nevét. Kedvence, a panda, melyet ő maga szeretett volna a Warcraft világába bevezetni, később valóra vált. Ezenkívül a BlizzConon gyakran fellépő Level 60 Elite Tauren Chieftain zenekar frontembere is ő volt.

Mike Ybarra, a Blizzard elnöke is búcsúzott tőle, elismerve, hogy Didier nagyban hozzájárult a Blizzard egyedi művészeti stílusának kialakításához, és nagy hatással volt az egész játékiparra és a játékosokra. A Blizzardnál mostanában érezhető egy korszak lezárása, miután a stúdió az Activisionnel együtt a Microsoft kezébe került. A legutóbbi BlizzConon bejelentették a World of Warcraft új kiegészítőit, a Cataclysm Classicot és a Diablo IV első kiegészítőjét.

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu