Az inXile vezetőjét sem győzte meg az Xbox-Inworld AI megállapodás

Eközben a stúdió egyik írójának remek ötletei vannak. Azért itt is látszik, hogy nem mindenki tette le a garast a mesterséges intelligencia mellett.

 

A The Fourth Curtain podcast vendége volt Brian Fargo, az inXile Entertainment alapító-vezérigazgatója. A stúdiót például a Wasteland játékok kapcsán ismerhetjük, és ők is az Xbox Game Studios kötelékébe tartoznak. A két műsorvezetővel, Alexander Seropiannal és Aaron Marroquinnal több témát is érintettek, de Fargo (aki több mint három évtizede dolgozik a játékiparban, és a Fallout mellett a The Bard’s Tale is egyike volt azon címeknek, amelyeken dolgozott) kijelentette, hogy a művészeti elemekhez nem fognak mesterséges intelligenciát használni, de például a mozgásdigitalizáció „megtisztításához” (ezt az NPCx ígéri a TrackerX technológiájával) úgy látja, hogy hasznos lehet. De mit gondol az MI történetre és NPC-kre (nem játszható karakterekre) vonatkozó felhasználásáról?

„Erről még nem vagyok meggyőződve. Bár én más vagyok, szóval, természetesen, én csak előre akarok haladni a küldetésen keresztül a termék végéig, bármilyen elképzelése is van az alkotóknak. Ha egy random NPC-vel beszélgethetek örökké, az engem személy szerint nem érdekel. De néhány ember számára, akik abban a világban akarnak élni, mint a Skyrimben, azt hiszem, ez talán érdekesebb számukra. Azt hiszem, ez valamennyire a játékkal kapcsolatos célokkal függ össze, és azzal, hogy az emberek mivel töltsék az idejüket. Én így gondolkodom: mit kell tennie a játékosnak? Mit akarok, mit csináljanak?

Valaki kitalálhat egy nagyon okos módot arra, hogy beszéljenek. Valójában már kitaláltunk néhány dolgot, és nem akarom most rögtön feldobni, de látok egy nagyon konkrét felhasználási módot, amivel mélyebbé tehetjük a szerepjátékunkat, és nem csak egy NPC-vel vagyok leragadva, aki háttéranyagot ad nekem, vagy csak fecseg. Azt hiszem, van néhány ténylegesen néhány ötlet, amit az egyik íróm javasolt, azt gondoltam, hogy valóban nagyszerű lenne. Ez egy árnyalt válasz arra a kérdésre, hogy hogyan lehetne használni, de látom a módját. Egyelőre meg kell kérdőjeleznem, amíg nem hallok több felhasználási esetet,” mondta Fargo.

Érdekesség, hogy négy nappal a megállapodás közlése előtt lett publikálva az interjú, így Fargo már tudhatott arról, hogy mit kínál az Inworld AI (erről már írtunk részletesebben). Lehet, hogy majd megváltozik a véleménye, ha az eszközöket kipróbálja… de nem lesz kötelező használni azokat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu