Már megint NFT-zik a Ubisoft: megállapodás az Immutable-vel [VIDEO]

Miközben a francia kiadó saját platformja, a Quartz nem nagyon mozgolódik, a Ubisoft egy Web3-as platformmal paktált le.

 

Az Immutable egy blockchain játékplatform, és azért állt össze vele a Ubisoft, hogy „egy új játékos élményt alkossanak, ami még inkább képes lesz megnyitni a Web3 potenciálját”. Holott a Ubisoft és az NFT olyan mint a víz és az olaj. A Ghost Recon: Breakpoint számozott fejvédői nem vezettek sehová, és tavaly szeptemberben már hátrált is a cég, mert azt mondta, hogy ez csak kutatási célból történt. Aha. Persze.

Májusban a Ubisoft az Integrated Reality Labsszel közösen Assassin’s Creed-témájú Smart Collectibles (okos gyűjthető tárgyak) céljából állt össze, amik lényegében kis figurák hozzájuk kapcsolódó NFT-kkel. Most pedig a játékokra áll rá megint az NFT-kkel a francia kiadó.

Nicolas Pouard, a Ubisoft stratégiai innovációs laborjának alelnöke és a blockchain-kezedeményezés vezetője elmondta: „Az Immutable a Web3 közösség számos vezetője által választott platformként egyszerre kínál csúcstechnológiát és egyedülálló szakértelmet a decentralizált technológiák játékokba való zökkenőmentes integrálásában. Izgatottan várjuk a velük való partnerséget, és alig várjuk, hogy ezt a szintű gördülékenységet egy teljes értékű játékon belül is megvalósíthassuk, hogy a játékosoknak csak az élményre kelljen koncentrálniuk.”

Az Immutable játékai között jelenleg a Metalcore (nyílt világú mech lövöldözős játék), a Shardbound (többjátékos gyűjtögethető taktikai játék), az Infinite Victory (árkád stílusú kosárlabda), és a kb. meghatározhatatlan Guild of Guardians található. Mindegyik NFT-birtoklásra összpontosít. A Metalcore NFT-kre épül és a blockchainen van, így a járéékosok a technológiával fejlődhetnek, és nem csak játékosok lesznek, hanem annak és assetjeinek tulajdonosai és befektetői is. „Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy a Ubisofttal együtt felfedezzük a Web3 és a digitális tulajdonjog előnyeit a játékosok számára. Azt tervezzük, hogy ökoszisztémánk teljes súlyát bevetjük a partnerség sikerének biztosítása érdekében. Biztosak vagyunk benne, hogy egy olyan friss, új élményt fogunk életre hívni, amelyet a játékosok imádni fognak,” tette hozzá James Ferguson, az Immutable társalapítója és vezérigazgatója.

És mi a helyzet a Quartzzal? Mögöttes infrastruktúraként aktív marad…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu