Snapdragon 8 Gen 3 vs. A17 Pro: a modern technológia előnyösebb [VIDEO]

TECH HÍREK – Egyértelműen kimutatkozik a 3 nanométeres gyártási folyamatból adódó előny, ha a két chip teljesítményét összevetjük.

 

A Snapdragon 8 Gen 3 gyártási folyamata egy generációval korábbi technológián alapul, és a korábbi tesztek szerint a többmagos teljesítményre vonatkozó tesztekben mégis képes volt az Apple 3nm-es rendszerlapkáját (SoC = system-on-a-chip) elverni. Az Apple az A17 Pro-t az iPhone 15 Pro és Pro Max modelljeiben használja. Ám nem mindenkinek a teljesítmény az első. Van, aki szeretné tovább használni a készülékét anélkül, hogy tölteni kelljen azt… és bizony itt a Snapdragon chip elvérzik!

A Xiaomi 14 Pro is az új Snapdragon 8 chipet használja, ám energiahatékonysága messze elmarad az Apple iPhone 15 Pro Maxához képest. A TechDroider néven futó YouTube-os mindkét mobilt 120 Hz-es képfrissítési rátával tesztelte, igaz, a két készülék eltérő és nem módosítható felbontású. A Xiaomi 14 Pro akkumulátora valamelyest nagyobb (4880 mAh-s cella; az Apple 4441 mAh-sat pakolt a csúcs-iPhone-ba). Az Apple készüléke 11 óra 54 percet bírt, és eközben a hőmérséklete 44,2 Celsius fok volt. A Snapdragon 8 Gen 3-at használó Xiaomi 4 Pro 10 óra 24 percet bírt, és hőmérséklete is magasabb volt, ugyanis 47°C-t ért el.

A Samsung Galaxy S23 Ultra (Snapdragon 8 Gen 2 chip, 5000 mAh akkumulátor) 10 óra 5 percet bírt, így a Qualcomm chipsetjei hatékonyak, de az Apple lépéselőnyben van, de a két Snapdragon közötti különbség arra utal, hogy több wattot kellett a rendszerlapkába nyomni a nagyobb teljesítményért, ami valamelyest nagyobb hőfokkal is járt.

Szóval a modernebb technológia ezúttal megmutatta, hogy majdnem minden szempontból hatékonyabb: kevesebb fogyasztás, alacsonyabb hőmérséklet, és bár a teljesítmény nem biztos, hogy jobb, hosszabb távon kifizetődő, mivel a hatékonyabb energiafelvételből adódóan az akkumulátor is hosszabb ideig használható, mielőtt cserélni kellene (addigra már talán a teljes készülék le lesz váltva).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu