A Konami szánalmas: a rajongók javítják a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1-et

Ezek után joggal félhetünk attól, hogy ha valóban további Silent Hill remake-ek készülnek, azokat hogyan fogja elbaltázni a japán cég (ugyanis a Silent Hill 2 Remake sem tűnik nagyon ígéretesnek).

 

Oké, konzolokon (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Nintendo Switch) nem nagyon lehet házilag feljavítani egy játék állapotát, de PC-n igen. A Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 így jelenleg csak PC-n tud olyan minőségjavuláson átesni, amelyet amúgy nem a rajongóknak kellene elvégeznie, hanem a Konaminak kellett volna legalább egy ici-picit megerőltetnie magát, hogy ne egy összecsapott lehúzás legyen az eredmény.

A Sergenaur néven futó felhasználó összesen TÍZ órával a kollekció Steames megjelenése után közzétette a MGSResolution patchet, amellyel 4K felbontásban is játszhatjuk Snake (illetve a második részben Raiden) történetét. Október 29-én a kezelőfelülettel és a codec-kel kapcsolatos bugokat is kijavította a Metal Gear Solid 2-ben, így annak egyik komolyabb hibája orvosolva lett. Most már ultraszéles, vagy egyedi felbontásban is játszhatjuk a kollekciót.

Itt az MGSHDFix Lyalltól, emoose-tól, ShizCalevtől és yoyosseftől, így egy kisebb kezelőfelületi nyújtásért cserébe ultraszéles felbontást kapunk. Tesztelik a 16:9-es kezelőfelületi opciót is, ami a MGS2-ben és 3-ban átméretezi azt és a jeleneteket. Keret nélküli, illetve ablakos (borderless, windowed) módban játszhatjuk, bekapcsolhatjuk az egérkurzort, a 3. részben az egér érzékenységét finomhangolhatjuk, a 2-ben és a 3-ban a megfelelő játékmenet/jelenet képarányt kapjuk, elnyomhatjuk bennük az intrólogókat, az anizotropikus szűrést beállíthatjuk, és a textúraméretek korlátját is felemelték.

Sajnos a Metal Gear Solid első része pórul járt. Marad az eredeti PS1-es 4:3 képarány és 240p-s felbontás; ha nem amerikai vagy a japán nyelvet választjuk, 50 Hz/25 FPS vár ránk (ami 60 Hz-es kijelzőn borzalmas), és úgy tűnik, hogy ezt a Konami emulálja. Hozzátennénk, hogy ebből a játékból volt anno PC port. Talán elfelejtették archiválni a programkódot? A Metal Gear Solid 2 és 3 natívan, helyileg futnak legalább.

A Konami eközben ül a fenekén.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu