Echo lehet a Marvel jelenlegi korszakának „underdog” hőse

MOZI HÍREK – A Marvel a Végjáték után nehezen találta meg az új irányt. Talán a megoldás az olyan utcai hősök visszatérése lehet, mint Echo.

 

A Marvel új generációs hősei egyértelműen túl sokan vannak. Néhány régi motoros még mindig itt van, de a franchise a Bosszúállók mellett több új csapat indítására is készül. A Bosszúállóknak két de facto vezetője volt, Amerika kapitány és Vasember. Befolyásuk a Föld leghatalmasabb hőseit néha ellentétes irányba terelte. Az Echóval a Marvel egy új, váratlan központi karaktert kaphat. Nem ő fogja vezetni az új csapatot, de példamutatással vezethetné a franchise-t.

A Secret Invasionhoz hasonló balhék után a Marvel bejelentette, hogy változtatni akar a sorozatgyártás módján. A minisorozatok megszüntetését és a több évadból álló sorozatokhoz való visszatérést szorgalmazzák. Visszahozzák a showrunnert a készítők és producerek homályos hálózata helyett. Ezek a döntések a Netflix Defenders-univerzumának dicsőséges napjaihoz való visszatérést sejtetik, a Daredevillel együtt: Born Again című filmmel, amely feltámasztja kedvenc hősét. Az Echo és az újonnan bemutatott Marvel Spotlight banner úgy tűnik, hogy ezt a trendet követi.

A Marvel 2021-ben jelentette be az Echót, nem sokkal azután, hogy Alaqua Cox debütált az MCU-ban Maya Lopezként a Sólyomszemben. A sorozat a stúdió első Disney+ napjának része volt. Nem sokkal később késések és színfalak mögötti problémák gyötörték a produkciót. Íme egy rövid idővonal ezekről a megjelenési dátum eltolódásokról:

  • A 2022-es Comic-Conon a Marvel bejelentette az Echo 2023-as nyári megjelenési dátumát.
  • 2022 decemberében Marion Dayre vezető író Ben Blacker Writer’s Panel podcastjében kijelentette, hogy a sorozat még egy évet várhat.
  • A Marvel megerősítette az állítását, és bejelentette az Echo 2023. november 29-i megjelenési dátumát.
  • A Marvel előrehozta a 2023-as tévésorozatát, így az Echo premierje 2024 januárjában lesz.
  • Jeff Sneider az Above the Line-tól azt állította, hogy az Echo első évadát nyolc epizódra tervezték, de ötre vágták le, miután Kevin Feige „kiadhatatlannak” találta őket. Az idézetet tartalmazó cikket levették, így az kérdéses maradt.

Az Echo három csúszást is elszenvedett annak ellenére, hogy a forgatási ütemterv 2022 augusztusában zárult le. Újraforgatásról nem érkezett jelentés, kivéve Sneider feltételezését, amit ismét eltávolítottak. Egy nagyszabású sorozat, amely ilyen sokáig ül a hordóban, furcsa dolgokat sejtet. Az első trailer esetleges megjelenése megváltoztatta az Echo körüli beszélgetést.

 

Az Echo trailer nagy hatást gyakorolt mindenkire

 

Az Echo trailerének hangvétele szembetűnő. Azzal nyit, hogy Vincent D’Onofrio imádott alakítása, Wilson Fisk kegyetlenül agyonver egy férfit egy gyerek szeme láttára. Néhány véres haláleset mintha egy John Wick-folytatásból lenne kitépve. Nehéz lenne valakinek kontextus nélkül megmutatni a trailert, és meggyőzni arról, hogy egy Marvel-sorozatot lát. Az utolsó címke a következő mondatot tartalmazza: „Set your Disney+ profile to TV-MA to stream”. Ezt el lehetne adni a furcsa felhasználói felület és a gyerekbarát beállítások valódi magyarázataként, de inkább hencegésnek tűnik. A mondatnak majdnem úgy kellene végződnie, hogy „Ha tudod kezelni”.

A legtöbben, akik az Echóról beszélnek, megemlítik, hogy mennyire különbözik a Marvel szokásos kínálatától. Nem olyan, mint a Secret Invasion vagy a Loki. De pontosan olyan, mint a Daredevil. A Marvel úgy pozicionálja az Echót, mint egy hidat a Disney+ sorozatok jelenlegi színvonala és az új Netflix újjáéledése között, amibe most lépnek be. Charlie Cox Daredevilje D’Onofrio Kingpinjéhez csatlakozik a sorozatban. Kifejezetten azt mondták, hogy az Echo a Daredevil eseményeit fogja előkészíteni: Born Again című filmet. Ösztönösen Matt Murdock lesz az új korszak középpontjában. Ő az a hős, akit a rajongók évek óta követelnek. A No Way Home megjelenése tapsviharos szünettel ért véget. Az Echo egy másik megoldást kínál.

Az Echo középpontjában Maya Lopez, egy süket indián nő áll, aki egy choctaw családból származik. Ennek érdekében Alaqua Cox a franchise első siket és indián sztárja. A sorozat rendezője Sydney Freeland, egy navahó filmes lesz, aki a Sólyomszem rendezői, Bert & Bertie helyét vette át. A fehér férfiakból álló központi szereplőgárda után, amelyet alkalmanként egy-egy hölgy vagy színesbőrű személy akcentussal egészít ki, az új Marvel-főszereplők már sokkal sokszínűbb háttérrel rendelkeznek. Echo lehet ennek a koncepciónak az apoteózisa és vezérfonala egy kis sereg jövőbeli példaképnek.

Az Echo egy átmeneti szakasza lehet az MCU-nak. Átmeneti elemnek is lehet szánva és kivitelezve, hogy a franchise egyik időszakból a másikba lépjen. A folyamatos késések, a pletykák szerinti újraszerkesztés és a régebbi karakterekre való összpontosítása erre a lehetőségre utal. A trailer hatása megváltoztathatja ezt az irányt. A minisorozat potenciális ereje fordulópontot jelenthet a Marvel számára. Echónak nem kell visszatérő szereplőnek lennie. Ha belekötnénk a nagyobb multiverzumos kalamajkákba, az gyengíthetné őt. Mérföldkőnek kellene lennie a franchise-ban, ami okos, személyes történetek sorozatát indítaná el sokszínű és egyedi karakterekről.

Echo hatása tehát az egész Marvel Moziverzumra visszahat, de ezt leginkább csak 2024 januárjában tudhatjuk majd meg.

Forrás: Game Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu