Hányan dolgoznak még a Starfielden? Todd Howard elmondja! [VIDEO]

A Bethesda Game Studios (BGS) ikonikus fejlesztője egy új videóban beszél arról, hogy a szeptemberben megjelent űrkalandokon hányan dolgoznak még ma is.

 

Most, hogy megjelent Xbox Series-re és PC-re a Starfield, a BGS elkezdhette a The Elder Scrolls VI fejlesztését, ám továbbra is a Starfielden dolgozik a stúdió többsége, miután több mérföldkövet is elértek vele. Nagy érdeklődés mutatkozott iránta PC-n és Xboxon egyaránt, de ma már ismét többen játszanak a The Elder Scrolls V: Skyrimmel mint a Starfielddel, amelyben a procedurális (véletlenszerű) generálás implementációja nem mindenkinek nyerte el a tetszését, és az űrfelfedezés is részlegesen hiányzott Howard játékából. A bolygók felfedezése is rövid idő alatt unalmassá, monotonná vált…

A Wired videójában Howard a hosszú játékfejlesztői karrierjéről beszélt, de arra is kitért, hogy pontosan hány emberük is fókuszál a Starfield megjelenés utáni támogatására. Kb. 250 fő koncentrál a BGS új IP-jére, ami kb. a munkaerejük 55%-át teszi ki, mivel a stúdióban megközelítőleg 450-en dolgoznak. Szóval mielőtt teljes erővel ráállnának a The Elder Scrolls új részének megvalósítására. Ez egy év múlva talán már be is következik, mert idővel a Microsoft majd efelé fogja terelni a stúdiót.

Ám még most sem nagyon tudunk sokat a Starfield DLC-jéről, a Shattered Space-ről, de sokan abban reménykednek, hogy a Va’ruun ház fel fog bukkanni benne, ugyanis a rendszer három nagy hatalmának egyikéről van szó. Dazra, vagy legalábbis a Va’ruun helyszínének felfedezése is jól jöhetne a BGS játékának, mert így komoly újításról lenne szó.

Eközben a The Elder Scrolls VI-on így kb. 150-en dolgoznak, ami nem kevés, de ennél lesz még több is. Mindenesetre az biztos, hogy a BGS feladata hatalmas. A Skyrim ugyanis a mai napig az egyik legnépszerűbb játék, és ezért is kapott rengeteg újrakiadást. Ezt felülmúlni pedig Todd Howardnak sem lesz egyszerű, sőt, ki lehetne jelenteni, hogy majdhogynem lehetetlennek tűnik.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu