Apple Vision Pro: egy másik Apple-termékkel együtt fog megjelenni?

TECH HÍREK – Miközben a cupertinói techóriás elkezdte a fejlesztőket felkészíteni az AR-headsetére, más terméket is piacra dobhat az apple Vision Pro megjelenésekor.

 

Hosszú pletykálgatás után a WWDC 2023-on hullott le a lepel az Apple Vision Pro készülékről, ami hivatalosan jövőre, az év elején fog megjelenni, de pletyka formájában hallottuk, hogy januárban rajtolhat. Most viszont ennél későbbi időszakról szól a fáma: Mark Gurman a Bloombergtől a legújabb Power On hírlevelében azt írta, hogy később, inkább márciusban számítsunk a drága, de technológiailag is újnak ható AR-headsetre, amely először az Egyesült Államokban, később pedig további régiókban is kapható lesz, de az Apple üzleteiben előre be kell jelentkezni a vásárláshoz, ugyanis a techcég nem tervezi külső eladókon keresztül értékesíteni a hardvert, hogy a végfelhasználó gördülékenyen megkapja, amire 3500 dollárt szán (forintban ez minimum másfél millió lesz).

A third-party, külsős értékesítés kivágása logikus lehetm ugyanis az Apple Store-okban finomhangolt fejpántokat és lencséket (a szemüvegeseknek) lehet adni, így nem kell előre készletezni mindenféle opciókból, és nem lesz sok-sok kiszerelés, ami sok helyet és költséget eredeményezne. Így a közvetlenül a gyártótól a fogyasztónak megoldás kedvező lenne. Eközben az Apple a fejlesztőkkel teszteli a VisionOS-t, és tervezi, hogy minden bugot és hibát kijavít a termék megjelenésére.

Az iPhone 15 Pro túlmelegedéses problémákkal indult, és nem akarja az Apple, hogy megismétlődjön a történelem, így leállította az iOS 18-on, a WatchOS 11-en és a MacOS 15-ön a munkát, hogy frissítéseken dolgozzon, és a VisionOS is nagyobb prioritást élvez emiatt. Az iOS 17.2 bétájában már a Vision Pro-ra utaló jelek vannak (AirPlay Receiver, illetve az iPhone 15 Pro lehetővé teszi a térbeli videók rögzítését).

Állítólag az Apple Vision Pro mellett az új, OLED-es iPad Pro modellek is ugyanabban az időszakban jelenhetnek meg, és a tavaszi Apple-rendezvény is erre a két újdonságra és azok bemutatójára összpontosíthat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu