A Yakuza (Like A Dragon) sorozat producere nem tartott a körökre osztott játékmenettől

Sakamoto Hiroyuki szerint a franchise fejlesztőcsapata, a Ryu Ga Gotoku Studio (RGG) magabiztos volt abban, hogy élvezetes játékot hoznak össze.

 

Ha belegondolunk, a régebben Yakuza, ma pedig már Like A Dragon néven futó franchise évente jelenik meg, ugyanis 2014 óta minden évben volt valami, és volt, amikor egy évben kettő címet is láthattunk (legalábbis a nyugaton), ugyanis idén a Like A Dragon: Ishin! (ami Japánban már jó egy évtizede, hogy megjelent…) után nemrég megjelent a Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name is.

Amikor 2019. április elsején megjelent a Yakuza (7): Like A Dragon bemutató videója, sokan bolondok napi tréfaként vették azt, mert ebben körökre osztott játékmenet volt, nem pedig a régóta bevált bunyós stílus, ám az RGG nem viccelt: a franchise fő epizódjai ebbe a stílusba kanyarodtak el, és a Yakuza 8-ként is nevezhető Like A Dragon: Infinite Wealth is ezen a vonulaton marad. Erről is sokat elárult Sakamoto a Game Informernek adott interjújában:

„Az RGG Studio játékai narratív játékok. Mindig laposan gondolkodunk a narratíva legélvezetesebb formájáról, amelybe a harc is beletartozik. Például az egyik ok, amiért úgy döntöttünk, hogy RPG módjára készítjük el a Yakuza: Like a Dragont, mert mindig laposan gondolkodunk. A harc mellett sokféle stílusú minijátékot is készítettünk már, így biztosak vagyunk benne, hogy tudunk élvezetes játékot készíteni, még akkor is, ha az olyan műfajba tartozik, amit még sosem csináltunk. Valójában nehéz találni egy „full-contact”, teljes érintkezésű harci akciójátékot, így nem igazán van olyan játékunk, amelyből inspirációt vagy referenciát kerestünk volna. Mi viszont megpróbálunk a harci versenyekből és az akciófilmekből inspirálódni; egy realisztikus harci csatából, ahol érezni lehet a fájdalmat. Sok akciójáték van, ahol a különböző kifejezések el vannak némítva, de mi úgy gondoljuk, hogy a realisztikus és fájdalmas harcban van katarzis.

Először egy rejtett pisztolyon gondolkodtunk, amilyet egy kém használhat, de elvetettük, mert attól tartottunk, hogy a játék lövöldözős csatává válik. Azt is éreztük, hogy az ellenségek pusztán kütyükkel való legyőzése túlságosan unalmas lenne egy akciójátékhoz. Végül úgy gondoltuk, hogy a legjobb kombináció az, ha Kiryu egyszerre használ kütyüket és ütéseket az ellenségre, és úgy gondoltuk, hogy ez a stílus a kütyü és a kézitusa kombinációja lenne a leginkább [RGG]-szerű stílus,” mondta Sakamoto, aki kitért a Like A Dragon Gaidenre is.

A franchise jövője fényesnek tűnik.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu