Lerántották a leplet egy hátborzongató horrorjátékról, amit olyanok ihlettek, mint a P.T.!

A Hitori de Productions debütáló munkájukként bejelentette új horrorjátékát, amelyet a P.T. és az Allison Road „szellemi utódjaként” jellemez.

 

 

A független fejlesztő Hitori de Productions bejelentette a Supernormal című készülő horrorjátékát. Ezt a cég az ikonikus, soha meg nem jelent Allison Road című horrorjáték „szellemi utódjaként” írja le. Egyben az azt inspiráló P.T. utódjaként is. A 2014-ben Hideo Kojima törölt Silent Hills projektjének demójaként megjelent P.T. azóta kultikus klasszikussá vált. Annak ellenére, hogy hivatalosan már nem letölthető sem a PlayStation Store-ból, sem máshonnan.

A 2014-es rövid PS4-es elérhetősége alatt a P.T. horrorrajongók millióit rémítette és bűvölte el, és vonzereje csak nőtt, amikor a projektet törölték, a demó pedig eltűnt a PlayStation Store-ból.

Az azóta eltelt közel tíz évben számtalan, a P.T. által inspirált horrorjáték született. Köztük a 2015-ben bejelentett Allison Road nevű, széles körben várt projekt. Annak ellenére, hogy a fejlesztési folyamat során nagy izgalmakat generált, az Allison Roadot végül 2016-ban törölték.

 

 

P.T.

 

 

A Supernormal egy nemrég bejelentett pszichológiai horrorjáték, amely a Hitori de Productions első játéka lesz. Erősen hatott rá ez a két klasszikus, befejezetlen játék. A játék Steam oldala szerint a Supernormalban a játékosok egy nyomozó szerepét veszik majd át. Őt egy fiatal nő eltűnésének kivizsgálásával bízzák meg, egy „látszólag hétköznapi lakásban, amely sötét titkokat rejt”. Más detektíves horrorjátékokhoz hasonlóan a Supernormal is azt a feladatot adja majd, hogy a játékosoknak nyomokat kell gyűjteniük a játék központi rejtélyének megfejtéséhez. Eközben ijesztő paranormális események történnek körülöttük.

A Supernormal Steam-oldalán jelenleg nem fogadnak előrendeléseket, de az érdeklődő rajongók kívánságlistára tehetik a játékot, amely 2024. január 8-án jelenik meg.

Az oldal egyelőre nem tartalmaz trailert, de egy sor screenshotot bemutat. Ezek ízelítőt adnak a játék lenyűgöző vizuális stílusából, és egyértelműen megmutatják a P.T. által inspirált gyökereket. Hosszát tekintve a Supernormal viszonylag kompakt lesz. „Körülbelül 2 óra játékidőt” kínál majd. Ezzel egy súlycsoportba kerül több kedvelt rövid horrorjátékkal, amelyek sűrített, rémisztő élményt nyújtanak.

A Hitori de Productions magasra tette a lécet, amikor a Supernormal-t ilyen szorosan a P.T.-hez kötötte. Tekintve, hogy a horrorjátékok rajongói körében már-már mitikus státuszban van. Az a tény, hogy a rajongók még mindig azon dolgoznak, hogy a P.T. majdnem tíz évvel a rövid demó levétele után is játszható legyen modern konzolokon, jól mutatja, hogy a közösség még mindig mennyire szereti a játékot. Minden játéknak, amely megpróbálja átvenni a PT örökségét, keményen meg kell dolgoznia azon, hogy felérjen az eredeti kultikus klasszikushoz.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu