Grand Theft Auto VI: dühösek a fejlesztők a szivárgás miatt

A Rockstar és a Take-Two terveit felborította a szivárgás (és akkor még finoman fogalmaztunk).

 

Már beszámoltunk arról, hogy a nyilvánosság elé vándorolt a Grand Theft Auto VI első trailere, így arról itt nem fog szó esni, hanem inkább arra koncentrálunk, hogy miképp reagáltak a Rockstar fejlesztői a Twitteren arra, hogy az Elon Musk által tulajdonolt közösségi felületen kiszivárgott a videó, mire a cég hivatalosan, az eredetileg tervezett időponthoz képest korábban publikálta jobb minőségben is azt. (És a hivatalos videóban nem volt ott egy undorító crypto vízjel a felvétel közepén. A feltöltőt felfüggesztették, de ez ugyebár semmit sem ér.)

Javier Altman, a Rockstar senior játékmenet animátora szerint ez vacak helyzet, és remélte, hogy ma a csapattársaival és kollégáival először láthatja ezt a videót, és megérdemelte volna ezt a pillanatot. Angel Ortiz (grafikai programozó) addig nem nézi meg a videót, amíg nem lesz az irodában azokkal, akik „kib__zottul keményen” dolgoztak, hogy megvalósuljon. Connor, egy senior programozó azzal kezdett, hogy „EZ K__VÁRA KOMOLY?”, majd bocsánatot kért a dühéért, ám a szivárgás neki is bátortalanító volt, mert sokan arra vártak, hogy közösen megtekintsék a videót.

Paul Beveridge, egy senior játékmenet-tervező megosztotta a videót, és szerinte jó lett volna, ha mindenkivel meg tudta volna ugyanabban az időben osztani. Mások pedig izgatottak, beleértve egy olyan fejlesztőt is, aki éveken át a Grand Theft Auto VI-on dolgozott, mielőtt az Infinity Wardhoz igazolt volna. Zara Naveed, egy játékrendszerekért felelős mérnöksegéd szerint szomorú, hogy így jutott ki a videó, de izgatot, hogy remek emberekkel egy remek projekten dolgozhat, míg Matthew Rennie, egy mesterséges intelligencia/játékmenet programozó is hasonlóan vélekedik, de örömmel mutatja meg, hogy min dolgoztak mostanáig.

A Grand Theft Auto VI 2025-ben jön (valószínűleg az év eleljén, mert a következő üzleti évben nagy sikereket vár a kiadó, a Take-Two; az pedig 2024 áprilisában kezdődik és 2025 márciusában ér véget) PlayStation 5-re és Xbox Series-re. A PC port… arról nem esett szó. Majd itt is sokat kell várni rá.

Forrás: PCGamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu