[TGA 2023] Tales of Kenzera: ZAU: Az Electronic Arts és a Surgent Studios új platformer kalandja [VIDEO]

Az Electronic Arts és a Surgent Studios büszkén jelenti be az új oldalnézetes platformer játékát, a Tales of Kenzera: ZAU-t, amely 2024. április 23-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, Switch-re és PC-re (Steam, Epic Games Store). A játék 19,99 dolláros áron kínál angol és szuahéli nyelvű szinkront, valamint számos nyelvű feliratopciókat.

 

A Tales of Kenzera: ZAU egy mélyen érzelmes, egyjátékos akció-kaland platformer, melyet a BAFTA-díjra jelölt színész, Abubakar Salim vezetett Surgent Studios fejlesztett. A játék a veszteség átalakító erejéről és egy apa és fia közötti szeretetről szól. Zau, a gyászoló hős szerepében a játékosnak az a célja, hogy visszahozza az életbe apját. Kalunga, a Halál Istene lesz a segítője ezen az úton, ahol misztikus 2.5D-s birodalmakon keresztül kell haladnia, hogy megszerezze a harcos sámán kozmikus erejét.

A játék története egy gyászoló fiú köré épül, aki apja által írt bantu mesét olvasva belekerül Kenzera veszélyes, mégis gyönyörű földjeire Zau személyében. Kenzera, amely egykoron élettel telt, most az elveszett ősök szellemeivel van tele. Zau útja során három hatalmas lény vár rá, akik erősek és ijesztőek, de mégis valahol ismerősek. A játékosnak fel kell öltenie a sámán táncát, hogy megbirkózzon ezekkel a kihívásokkal.

A játék kulcsfontosságú elemei közé tartozik a harcos sámán szerepének betöltése. Zau-ként a játékosnak meg kell küzdenie saját érzelmeivel, hogy méltó Ngangává váljon: egy spirituális gyógyítóvá. A játékosnak együtt kell haladnia mítikus karakterekkel és hatalmas ellenségekkel, akiket a Bantu mitológia ihletett. Mindegyik karakter egyedi úton halad, saját személyes történettel.

A Nap és a Hold Maszkjainak Tánca című részben a játékos kozmikus erőket használhat fel a nyugtalan szellemek legyőzésére ritmikus harcokban. Időt manipulálva, ellenségeket kristályosítva a Hold maszkjának erejével, vagy tüzes lándzsákat indítva a Nap maszkjával, a játékos kibontakoztathatja a maszkok kozmikus erejét. Ahogy képességek szobrait talál, minden újonnan felfedezett maszk képességhez egy fantasztikus kenzera-i mítosz kapcsolódik.

A játékos egy misztikus birodalomba léphet be, amelyet a Bantu mesék ihlettek. A játékban a káosz és rend, az ősi sámanok emlékei, szent szellemek és lenyűgöző lények gazdag története elevenedik meg. Zau küldetése során több egyedülálló környezeten keresztül vezet az út, mint például az Ikakaramban-fennsík, a Kivulian-erdők és az Itshokan-halottföldek, mindegyik tele színekkel és mélységgel. A Tales of Kenzera: ZAU azoknak állít emléket, akiket szerettünk és elveszítettünk, egy magával ragadó környezet, gazdag művészi kivitelezés és egy szívből jövő utazás révén, amely megmutatja, hogy a szeretet soha nem vész el, és a fájdalommal való szembenézés sajátos erőt igényel.

A játék előrendelései már elérhetők, amelyek két sámánpontot tartalmaznak, amelyekkel akár két képesség is feloldható a játékban. További bónuszok is hozzáférhetők, beleértve a „Kalunga áldása” vizuális effektus variánst és a Soulshifters digitális társas képregényt, amely mélyebben belemerül a játék történetébe.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu