A Skyrim co-op modjának készítője feladta a Starfield moddolását!

Az indoklás pedig eléggé magyaros, igaz, nem a mi szóhasználatunkkal hagyta maga mögött Todd Howard és a Bethesda Game Studios játékát.

 

A The Elder Scrolls V: Skyrim, ami már 12 éve, hogy megjelent (hogy rohan az idő…), és ez az egyik legtöbb moddal rendelkező játék a Nexus Modson: közel 130 ezer van neki összesen, ha az alapverzió mellett a Special Edition újrakiadást is beleszámoljuk. Ennek lett egy co-op modja is, a Skyrim Together, amivel akár maximum harmincan is együtt játszhatunk. Ennek újabb verziója, a Skyrim Together Reborn annyira sikeres, hogy 1 milliónál is több letöltést hozott össze! A mod olyan nagy, hogy modok is készülnek hozzá…

A Starfield hiába jelent meg három hónapja, már most több mint 6 ezer mod készült hozzá. Kérdés, hogy a játék fenn tudja-e tartani az érdeklődést és figyelmet maga iránt, ugyanis ha a a válasz nem, a modokból sem lesz annyi. A Skyrim Together fejlesztője, Robbe Bryssinck Cosideci néven fut, és a Discordon bejelentette, hogy elege van a Starfieldből: „Amikor a játék megjelent, én is nagyon izgatott voltam, mint sokan mások, de valószínűleg más okokból. A megjelenés napját és az azt követő néhány napot a játék [kódjának] visszafejtésével töltöttem, és a Skyrim Togetherből átvittem a játékmenetet egy lehetséges Starfield Together modba. A Skyrim Together fordított kódjának körülbelül 70%-át átvittem a Starfield Togetherbe.

Csak egy probléma volt: ez a játék kib_szott f_s. Erre csak akkor jöttem rá, amikor egy héttel a megjelenés után elkezdtem játszani ezzel az átkozott játékkal. Unalmas, és a Bethesda játékok nagy vonzereje a felfedezés egy élettel teli, kézzel készített világban. Ez teljesen eltűnt a Starfieldből. Nem fogom folytatni a Starfield Together fejlesztését. Nem fogom a szívemet és a lelkemet beletenni egy modba egy ilyen középszerű játékhoz,” írta Cosideci.

A kódot nyílt forráskódúvá teszi, hogy mások folytathassák az ő munkáját, de szerinte több mint 100 óra munka még kelleni fog hozzá…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu