[TGA 2023] Matthew McConaughey maga konferálta fel a sci-fi RPG-t, amiben szerepel! [VIDEO]

A BioWare korábbi fejlesztői a The Game Awards 2023-on jelentették be az Exodus című ambiciózus triple-A sci-fi szerepjátékot Matthew McConaughey főszereplésével.

 

 

Az Archetype Entertainment csapata most mutatta be első játékát, az Exodust, egy harmadik személyű sci-fi eposzt Matthew McConaughey főszereplésével. A 2019 áprilisában alapított Archetype Entertainment élén számos korábbi BioWare-ikon áll. Például James Ohlen és Drew Karpyshyn, akik most a stúdió vezetőjeként, illetve vezető íróként dolgoznak az Exoduson.

A BioWare olyan játékok aranykorszakáért felelős, mint a Baldur’s Gate 2, a Knights of the Old Republic, a Neverwinter Nights, a Mass Effect és a Dragon Age: Origins-ért, elég egyértelmű, hogy az Exodus az ő kísérletük arra, hogy felelevenítsenek valamit ebből a varázslatból.

A filmes trailer a The Game Awards 2023-on debütált. Habár a felvételek nem a játékbeli grafikát mutatják, a híres Blur stúdió készítette őket. Korábban a BioWare-rel dolgoztak egytt a Star Wars: The Old Republic kedvelt mozgóképének elkészítésén. Maga a trailer ugyan nem árul el sokat a történetről, de megadja az alaphangot, hogy milyen játék lesz az Exodus. A Mass Effect univerzummal való párhuzam nyilvánvaló. Ám úgy tűnik, az Exodus Christopher Nolan Interstellarjából is merít némi inspirációt.

 

Matthew McConaughey lesz az Exodus egyik főszereplője

 

Mindezt figyelembe véve vitathatatlanul nincs is jobb ember az Exodus főszereplőjének, mint maga az Interstellar főszereplője, Matthew McConaughey. Meg is jelent a színpadon, hogy bejelentse, ő fogja az egyik fontos karakter hangját adni. A csillagok között játszódó, történetvezérelt, újgenerációs szerepjátékként beharangozott Exodus célja, hogy a BioWare-rajongók által ismert filmszerű történetmesélést és a játékosok széles körű cselekvőképességét ötvözze a modern AAA játékmenettel. Az Exodus koncepciója, ami annyira érdekessé teszi, az az időtágítás. Ezzel a játékosok az Utazó szerepét veszik majd át.

Bár a trailer nem erősítette meg egyértelműen, az Exodus lehetővé teszi majd a játékosok számára, hogy évtizedek, ha nem életek során végignézzék döntéseik következményeit.

A Mass Effectben a reléken keresztül történő utazás nem járt idődilatációval. Azonban az Exodusban a kapuk nagyon is lelassítják az időt az utazó számára. A kapukat történetmesélő eszközként használva az Exodus egy lépéssel tovább vizsgálja a játékosok döntéseinek pillangóhatását, mint ahogyan azt a Mass Effect tette. Utazóként a játékosok egy ismeretlen galaxis hatalmas kiterjedésű területeit fedezhetik fel. Eközben elkerülik az ellenséges Celestialokat, akik a helyszín egyik fő ellenfelének tűnnek.

Az Exodus megjelenési dátumát még nem közölték. A játék hivatalos honlapja viszont már elindult. (Lásd lentebb!) Az Exodusban BioWare-stílusú társak is lesznek. Egyelőre csak Tom Vargust jelentették be. A játékosok pedig a leírás szerint anyai ágon Celestial örökséggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy kapcsolatba lépjenek a Celestial technológiával. Bár az Exodus játékmenetét még nem mutatták be, a környezet mindenképpen ígéretesnek tűnik.

Forrás: Exodus.com, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu