Hatalmas biztonsági rés van a Counter-Strike 2-ben! [VIDEO]

A Valve játékában egy olyan biztonsági rés van, amivel teljes lobbik és szerverek támadhatóak…

 

A Twitteren magyarázta meg Ozzny, hogy az utóbbi néhány órában keringett egy kép a Redditen a Counter-Strike 2-ről, ami állítólag kamu, de nem az: a játékban a Steames nevekkel kapcsolatban van egy biztonsági rés, amivel a „csékettőben” vizuális dolgokat lehet megváltoztatni úgy, hogy egy képre mutató HTML-kódot alkalmaznak… de nem ez a baj, hanem egy IP loggoló segítségével mindegyik felhasználó IP-címét meg lehet szerezni!

Arról is terjednek pletykák, hogy kódot is lehet így futtatni a számítógépünkön, vagy akár a Steam-fiókunkhoz is hozzá tudnak illetéktelenül férni a biztonsági rés jóvoltából. Ozzny ezt nem látta, de aki többet tud a témában, erről spekulál, így erre esély mutatkozódik. Ezt szerinte a Valve-nak mihamarabb ki kell javítania, és azt javasolja, hogy addig meg se nyissuk a Counter-Strike 2-t…

Eddig viszonylag zűrös időszaka volt a Counter-Strike 2-nek a megjelenése óta, így az elődhöz, a Counter-Strike: Global Offensive-hez (CS:GO-hoz) nem lesz könnyű felnőnie. Októberben beszámoltunk arról, hogy több játékost ártatlanul tiltottak ki, ugyanis ők az AMD Anti-Lag+ drivereit használták, ez pedig riasztotta a Valve csalásellenes rendszerét (VAC). A kitiltásokat azóta a Valve feloldotta (az Nvidia közvetlenül a fejlesztőkkel dolgozik, így ők más megoldást használnak az input lag csökkentése érdekében!), viszont Gabe Newelléknek továbbra is lesz mivel foglalkozniuk, hogy a kettes számú Counter-Strike ismét az egyik legnépszerűbb játék legyen a Valve digitális felületén.

A lent beágyazott videóban egy másik Twitter-felhasználó, @PirateSoftware kommentálta a Counter-Strike 2-ben ott levő biztonsági rést. Szerinte a biztonsági probléma igenis létező, valós dolog, és ő is azt javasolja, hogy amíg ezt meg nem szünteti a Valve, addig érdemes szüneteltetni a játékot. Játsszunk addig a The Day Before-ral… vagy inkább ne: a mai hírekben szó volt arról, hogy mi is történt vele és a játékot fejlesztő Fntastic-kal.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu