Like a Dragon: Infinite Wealth: a Personából is merít

A Ryu Ga Gotoku Studio következő játékában a madár típusú találkozások is ott lesznek. (Nem, ez nem valami poén…)

 

A SEGA nyújtott egy kis betekintést néhány olyan mellékszálba, amit a hawaiiakkal együtt élhetünk át. Ennek egyike a madár típusú találkozások: Kasuga találkozik egy lánnyal, aki esküszik rá, hogy szeretett házicsirkéjét egy UFO vitte el. Mindenki, akinek elmondta (beleértve a rendőrséget is), elhessegette, hogy a szeme játszik vele, de Kasuga látja a lány kétségbeesését, és beleegyezik, hogy segítsen neki az UFO-keresésben. Miközben egy bizonyos parkot fedez fel, amelyről az a hír járja, hogy az UFO-észlelések melegágya, szemtanúja lesz egy tehénnek, amely egy titokzatos fény felé lebeg. A másik minijáték a Home to Roost, amikor is Kasuga egy hawaii tengerparton szundikál, de amikor felébred, nehznek érzi a fejét. Odasiet egy kirakathoz, hogy megvizsgálja magát, és azt veszi észre, hogy egy kismadár telepedett a feje tetejére. Mivel a madárfióka nem hajlandó megmozdulni, Kasugának őrült utazásra kell indulnia Hawaii szigetén, hogy újraegyesítse a madárfiókát az anyukájával. Szóval igen, az őrültség megvan…

Növeljük a személyiségünk statisztikáit. Hat jellemvonásból áll személyiségünk: szenvedély (Passion), magabiztosság (confidence), karizma (Charisma), kedvesség (Kindness), intellektus (Intellect) és stílus (Style). Ezeket melléktörténetekkel, minijátékokkal és egyéb játékokkal lehet növelni. Ha fokozzuk Kasuga személyiségjegyeit, javíthatjuk a statisztikáit és képességeit, új munkákat szerezhetünk, több emberrel beszélgethetünk, és új eseményeket nyithatunk meg.

Miért a Persona-féle hasonlóság? Elmélyíthetjük kötelékeinket barátainkkal, így velük közösen küzdhetünk. A barátok kötődési szintje jelzi, hogy mennyire állnak közel Kasugához vagy Kiryuhoz. Ha bizonyos szintre jutunk kapcsolatunkban, több munkát és képességet szerezhetünk, ráadásul a barátunk lánc- és kombótámadásokat fog használni a csatában, ami extra előnyt biztosíthat. A kötelékeket úgy ápolhatjuk, hogy leülünk egy asztalhoz beszélgetni (Table Talk), megoszthatjuk egymással a nevetést az utcán sétálva a Party Chatben, vagy olyan minijátékokat játszva, mint a darts és a karaoke. Rengeteg más módon is el lehet mélyíteni a kötelékeket (ajándékok osztása a találkozások során).

A Walk & Talk események során beszélgethetünk valamelyik barátunkkal, és megtudhatunk róluk több dolgot (a kedvenc étele, váratlan hobbi). A Bond Bingo nyilvántartást vezet mindenről, amit a Walk & Talkok során megtudunk. Ha valamelyik függőleges, vízszintes vagy átlós sort kitöltjük, jelentősen erősödik a két karakter közötti kötelék, ami ha mélyebb, annál jobban feltárja a másik karakter új oldalát, és mindent megtudhatunk a gondjaikról egy különleges történetben (Drink Link). Ez meg kissé Mass Effectes hűségküldetésnek hangzik…

A Yakuza 8 helyett Like A Dragon: Infinite Wealth néven futó játék január 26-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Microsoft Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu