Évekre vagyunk a Deck13 következő játékától

A német stúdió is rááll az Epic Games technológiájának legújabb iterációjára.

 

Egy német publikáció, a Games Wirtschaft számolt be arról, hogy a csapat azonnali hatállyal maga mögött hagyja a saját engine-jét, a Fledge-et, ugyanis a Deck13 is átáll az Unreal Engine 5-re. A német stúdió továbbra is dolgozni fog az Atlas Fallenen, ami a legújabb játékuk, így ehhez még több hibajavítást adnak ki, továbbá ki fogják adni 2024 során a Wielder of Gods nevű kiegészítőt is.

Viszont már úton van a következő projektjük, ami a Foxtrot kódnevet kapta. Ezt már Unreal Engine 5-ön fejlesztik, és megjelenési időszaknak 2026-ot jelölték meg. Állami támogatást is kapott a német stúdió, ugyanis az ország gazdasági minisztériuma 5 millió euróval segíti a Deck13-at. (Eközben hazai példát nehezen tudnánk találni erre…) Úgyhogy minimum két évre vagyunk ennek a játéknak a megjelenésétől, és a technológia miatt kurrens-gen játéknak nevezhetjük, így PlayStation 5-re, Xbox Series-re, továbbá PC-re fog majd kijönni (esetleg a Nintendo Switch utódjára is, hiszen addigra biztosan elérhetővé válik a japán cég új hardvere).

Egyre több fejlesztő használja az Unreal Engine 5-öt. Közéjük tartozik a CD Projekt RED is, ami szintén a saját technológiáját (REDengine) hagyta hátra, hogy az Epic Games engine-jét alkalmazza helyette; a Cyberpunk 2077 még REDengine-en futott, de a folytatás, továbbá a The Witcher 4 és a Cyberpunk 2077 folytatása is Unreal Engine 5-re épül. Erről Pavel Sasko, a Cyberpunk 2077 vezető küldetéstervezője nemrég azt mondta, hogy ez egy kihívás nekik, de új lehetőségeket is tartalmaz az engneváltás, mert terük lesz valami fantasztikus megvalósítására.

Visszatérve a Deck13-ra, őket nem csak az Atlas Fallen kapcsán ismerhetjük, ugyanis előtte a két The Surge is tőlük származott, továbbá a 2014-es, eredeti Lords of the Fallen is az ő munkájuk volt (a 2023-as újragondolást a CI Games már egy másik stúdióval valósította meg).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu