Január 1. szomorú nap lesz néhány CS:GO rajongó számára

A Valve a jövő évtől kezdődően jelentős változtatásokat hajt végre a CS: GO-ban, amelyek alapvetően befolyásolják a játékosok játékkal való interakcióját és élményét. A CS2 korlátai és a régebbi hardverek támogatásának hiánya viszont kellemetlenségeket okoz, ami a közösségi szerver populáció csökkenéséhez vezethet.

 

Mivel a megújult Counter-Strike: Global Offensive soha nem látott magasságokba emelkedik, egy változás azzal fenyeget, hogy néhány elkötelezett játékos lelkesedését elnyomja. Jelenleg mind a CS:GO, mind az utódja, a CS2 zökkenőmentesen működik, de ez a harmonikus együttélés egy jelentős változás küszöbén áll.

A több mint egy évtizeddel ezelőtt megjelent CS:GO megőrizte páratlan pozícióját a versenyjátékok legnépszerűbb lövöldözős játékaként. Az évek során azonban a rajongók egyre frusztráltabbá váltak bizonyos állandó problémák miatt, amelyek közül a legfontosabb a 128 tick szerverek hiánya, ami jelentősen rontja a játékélményt. A CS2 megjelenése teljes megújulást hozott, amely továbbfejlesztett grafikát, finomított mechanikát és – ami döntő fontosságú – egy kiváló tick-architektúrát vezetett be, amely számos olyan problémát megoldott, amelyek sokáig a 64 tick szervereket sújtották. Mindezek ellenére a közösség kritikákkal is szembesült. Ennek eredményeképpen a játékosok jelentős része továbbra is visszatér az eredeti CS:GO-hoz, kiemelve a játék klasszikus változata iránti tartós vonzalmat.

 

Az Overwatch 2 és a Counter Strike 2 rossz példát mutat

 

A Counter Strike hivatalos Steam Support oldalán a Valve felvázolta a CS:GO jövőjét, bejelentve, hogy januártól megszűnik a játék hivatalos támogatása. Bár a CS:GO továbbra is elérhető marad, a vállalat figyelmeztet, hogy egyes funkciók, különösen a játékkoordinátorhoz kapcsolódó funkciók, mint például a játékosok leltárai, nem fognak megfelelően működni. Ez azt jelenti, hogy bár a játékosoknak lehetőségük volt arra, hogy a CS:GO-ból a CS2-be helyezzék át a játékbeli leltáraikat, a jövőben ez valószínűleg nem lesz lehetséges. Ezeken a részleteken túl a Valve nem részletezte részletesen a változásokból eredő lehetséges hatások teljes körét.

 

A CSGO hivatalos támogatása januárban megszűnik

 

A CS2 korlátai, nevezetesen a régebbi hardverek, például a DirectX 9 és a 32 bites operációs rendszerek támogatásának hiánya sok játékos számára jelentős kényelmetlenséget jelent. Ez a szempont különös jelentőséget nyer, figyelembe véve, hogy a hivatalos partnerkereső hiánya ellenére számos játékos továbbra is a CS:GO közösségi szervereit részesíti előnyben. Ezek a szerverek szerves részét képezik a játék ökoszisztémájának, és a tapasztalatok széles skáláját kínálják a rendszeres scrimektől kezdve az egyedi újrafelvételi szerverekig és különböző más játékmódokig, amelyek mind hozzájárulnak a CS:GO rajongók által nagyra becsült gazdag és változatos játékmenethez.

„2024. január 1. után a játék továbbra is elérhető lesz, de bizonyos funkciók, amelyek a Játékkoordinátorral való kompatibilitáson alapulnak (pl. a leltárhoz való hozzáférés), romolhatnak és/vagy meghibásodhatnak.” – Valve

A CS:GO leltár-támogatásának várható hiánya fokozatosan elkergetheti a játékosokat, ami potenciálisan a közösségi szerverek populációjának csökkenéséhez is vezethet. Ez nem feltétlenül jelenti a játék teljes végét, hiszen a játékosok továbbra is részt vehetnek a játékban hivatalos partnerkereső nélkül, hasonlóan a Counter-Strike Source-ban tapasztaltakhoz. Mindazonáltal ez a váltás egy korszak lezárását jelképezi, és jelentős fordulópontot jelent egy olyan játék örökségében, amely meghatározta a kompetitív első személyű lövöldözős játékok egy generációját.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu