Meglepően jellemezte Gary Oldman a Harry Potter-filmekbeli alakítását [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az Oscar-díjas színész, Gary Oldman úgy gondolja, hogy a Harry Potter-franchise-ban a hírhedt varázsló, Sirius Black szerepében nyújtott alakítása csupán „középszerű” volt.

 

 

Gary Oldman úgy gondolja, hogy a Harry Potterben Sirius Blackként nyújtott alakítása „középszerű” volt. Az angol színész először a 2004-es Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben tűnt fel. Harry Potter hírhedt keresztapját, Sirius Blackket alakította. Két további filmben is eljátszotta a szerepet, mielőtt karaktere tragikus véget ért a 2007-es Harry Potter és a Főnix Rendje című filmben. Bár Oldman Sirius Blackként nyújtott alakítását a kritikusok és a közönség is általánosságban pozitívan fogadta, a színész láthatóan nem elégedett saját alakításával.

A Josh Horowitz által vezetett Happy Sad Confused podcastben nemrégiben Gary Oldman „középszerűnek” nevezte a Harry Potter-franchise-ban Sirius Blackként nyújtott alakítását.

Oldman úgy gondolja, hogy az alakítása jobb lett volna, ha hamarabb olvassa J.K. Rowling forrásanyagát. Illetve, ha tisztában van a karaktere ívével, hasonlóan a Piton professzort alakító társához, Alan Rickmanhez. Oldman azonban azt sugallja, hogy minden saját munkájával szemben önkritikus. A teljes kommentárját alább olvashatjátok:

„Azt hiszem, a munkám közepes benne. Nem, komolyan. Talán ha elolvastam volna a könyveket, mint Alan, ha előbbre jutottam volna, ha tudtam volna, mi jön, őszintén szólva azt hiszem, másképp játszottam volna… Megmondom én neked, hogy mi az. Ez olyan, mint bármi más, ha leülnék és nézném magam valamiben, és azt mondanám, hogy >>Istenem, elképesztő vagyok<<, az egy nagyon szomorú nap lenne, mert a következő dolgot jobbá akarod tenni.”

 

Gary Oldman alakítása a Harry Potterben messze nem középszerű

 

Oldman már a Harry Potter-franchise-hoz való csatlakozása előtt is elismert színész volt. Színházban kezdte a karrierjét, mielőtt olyan filmekben játszott, mint Oliver Stone JFK-ja és Bram Stoker Drakulája. A későbbiekben a Tiszta románcban, a Léon: A profiban játszott gonosztevő szerepeivel vált ismertté, meg persze Az ötödik elemmel és Az elnök különgépével. De olyan legendákat is alakított a vásznon, mint Ludwig van Beethoven. Ez a gazemberszerepekről szerzett hírneve tökéletesen alkalmassá tette Oldmant Sirius Black szerepére, akit – mivel felültették – először kegyetlen varázslónak festettek le, aki elhatározta, hogy megöli Harryt. Később kiderül, hogy Sirius valójában meg akarja védeni őt.

Forrás: YouTube/Josh Horowitz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu