Ilyen lenne a Portal, ha a Valve Nintendo 64-re fejlesztette volna! [VIDEO]

A Nintendo kazettás konzolja (amihez készült egy hardveres kiegészítő is, ám az N64DD végül csak Japánban jelent meg…) és a Valve forradalmi hatású belső nézetes platformja remek párosítás lenne.

 

Megjelent a Portal 64: First Slice. Így nevezi a projekt fejlesztője (EGY személy!) a demake-et, ami jelenleg csak az első rész egy kisebb részletét tartalmazza. Ezért nem is véletlen, hogy az alcím magyarul „első szelet”. Az eredeti Portal 2007-ben jelent meg a Valve kiváló The Orange Box-a részeként. Ebben a Half-Life 2 alapjátékát és az első epizódot is megtalálhattunk (ezeket külön korábban már meg lehetett vásárolni), de a 2007 őszén kiadott csomagnak nem ezek voltak a sztárjai, hanem a Half-Life 2: Episode Two, továbbá a Portal és a Team Fortress 2. Eszetlenül megérte beruházni a csomagra, igaz, azóta kijött a Portal folytatása (2011-ben). A másik két IP ragaszkodott a 2-es számhoz, ami Gabe Newellékre jellemző…

James Lambertet is beszippantotta az IP, így arra vállalkozott, hogy a Nintendo 64-es demake-et megvalósítsa. A konverzióban az eredeti játék kb. tucatnyi tesztszobája, egy teljesen működőképes fegyver, illetve egy működőképes fizika is van már. Ezt már futtathatjuk egy Nintendo 64-en. A lent beágyazott videóban Lambert megköszönte a támogatást, illetve a projekt néhány támogatójától kapott Portal-tematikájú tárgyakat (Nintendo 64, kontroller, kazetta) is bemutatta. De ne felejtsük, hogy ez csak a kezdet, ugyanis Lambert megígérte, hogy a puzzle platformer további tesztszobáit is átportolja, és további fejlesztéseket is tervez.

Ha már Gabe Newell és a Valve nem valósítja meg a Portal 3-at (egyszerűen elfogadtuk, hogy a stúdió ódzkodik a hármas számtól, és emiatt nem kapta ezt a számot a VR-exkluzív Half-Life: Alyx sem), addig is ez egy kiváló rajongói projektnek nevezhető. A letöltéshez nem kell mást tenni, mint ellátogatni Lambert GitHub oldalára, ahol minden részletet megtalálhatunk. Az eredeti játék birtoklása szükséges! Jó játékot.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu