Közzétette a Steam a 2023-as toplistáit; sokan Half-Life-oznak a Steam Decken!

Mint minden évben, így most is elvégezte a házi feladatát Gabe Newell cége.

 

A Best of Steam 2023 több kategóriában készítette el a toplistát (legtöbb eladás, új megjelenések, legtöbbet játszott, korai hozzáférés, Steam Deck, legtöbbet kontroller játszott játék, VR-játék). A legtöbb eladás kategóriájában platinum, arany, ezüst és bronz kategóriát láthatunk, és a platinumban a Call of Duty, az Apex Legends, a Cyberpunk 2077, a Starfield, a Destiny 2, a Lost Ark, a DotA 2, a Baldur’s Gate III, a Hogwarts Legacy, a Sons of the Forest, a PIBG Battlegrounds, illetve a Counter-Strike 2 látható (a sorrend eltérő lehet, és köztük sok a free-to-play cím). A Sons of the Forst a nagy meglepetés, mert a sok AAA cím között egy eleinte kicsi stúdiótól ez nagy dobás.

A legjátszottabb játékok listája esetében többnyire ugyanezeket a címeket látjuk, de a különbség köztük a Goose Goose Duck. Ez egy free-to-play játék, ami lényegében lemásolta az Among Us-t, és mégis sikeres lett. (Az Among Us az általában vett legtöbb játékossal rendelkező játékok között található; ez az egyidejű játékosok számának legmagasabb értékét veszi figyelembe, és januárban ez 700 ezer felett volt.) Az új megjelenések a bruttó bevétellel mutatják, hogy a konzolos játékok (Star Wars Jedi: Survivor, Street Fighter 6) ugyanúgy meg tudják vetni magukat a Steamen, ahogy a Baldur’s Gate III vagy a Remnant 2. A Payday 3 és a Cities Skylines 2 hiába nem kapott kimagasló kritikákat, mégis a platinum szinten van, míg a Far Cry 6 mindössze az ezüst szintbe fért be…

A korai hozzáféréses nyilvánvaló címek (Baldur’s Gate III, Ready or Not, Against the Storm) mellett vannak meglepőek is (Sun Haven, Fairlight 84, World of Horror, Your Only Move is Hustle). A Steam Deck kategória a napi aktív játékosok számát, nem a rekordot veszi figyelembe (The Witcher 3, Dave the Diver, Vampire Survivors, Half-Life… hiába 25 éves Gordon Freeman története!).

Érdemes átnézni a listákat…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu