A Furiosa miatt folytatást kaphat egy régi Mad Max-játék?!

A Furiosa állítólag a 2015-ös Mad Max-játékot is kanonizálja. Ez jó ürügy lehet az Avalanche számára, hogy folytatást vagy spin-offot fejlesszen…

 

 

A Mad Max nem feltétlenül egy potenciális folytatásokra érett IP. Legalábbis anélkül nem, hogy ne ismételgetnénk ugyanazt a rozsdás roncsderbit és az alattomos dűnéket a végtelenségig… Mindaddig azonban, amíg vannak új kalandok, amelyeket elmesélhetünk, és újrakezdhetjük az univerzum újragondolását, mindig lesz közönsége a zord vándornak és a pusztaságon át vezető útjának.

Így volt ez az Avalanche Mad Max esetében is, és az IP a legnépszerűbb belépőjét George Miller Mad Max: A harag útja (Fury Road) című filmjével kapta meg még ugyanabban az évben.

Ez új utat nyitott a karakter számára. A Fury Road előzményfilmje, a Furiosa végre május 24-én kerül a mozikba. Érdekes módon, míg az Avalanche nyílt világú Mad Max-játéka látszólag semmilyen kapcsolatban nem állt a hozzá tartozó licenc filmekkel, úgy tűnik, hogy a Furiosa forgatókönyve a Chumbucketre való hivatkozással kánonná teszi a játékot. Még ha ez csak egy eldobott húsvéti tojás is volt, az Avalanche számára kiemelkedő jelentőségű lehet. Ugyanis katalizátora lehet egy folytatásnak vagy spin-off játéknak…

 

Az Avalanche-féle Mad Max mindig is megérdemelt egy folytatást

 

Chumbucket a Mad Max végén hal meg, ezért – feltételezve, hogy a karakterre való hivatkozás jogos, és megerősíti a játék kánonját – úgy tűnik, hogy a Furiosa ugyanúgy előzménye lenne a játéknak, mint a Fury Road-nak.

Az, hogy megpróbáljuk meghatározni, hogy a játék mikor landolhat az idővonalon, lehet, hogy lényegtelen, attól függően, hogy mennyire jelentősnek gondolják ezt az utalást, és van rá esély, hogy a Furiosa saját iterációja Chumbucket, amely nem a játék karakterét hivatott adaptálni.

Ez azonban elég furcsa átvétel lenne. Két különböző karakter azonos névvel feleslegesen zavaró. Akárhogy is, akár távol áll a Mad Max a Furiosa által elmesélni kívánt történettől, akár elég erősen korrelál, izgalmas lenne, ha az Avalanche lehetőséget kapna egy második Mad Max-játék fejlesztésére.

Az egyetlen probléma most az, hogy egy új játék nem lenne olyan időszerű a megjelenési ablakban, hogy az IP-jét megosztó film közelében jelenjen meg. Hacsak nem a következő évben kellene produkálnia. Egy új játék azonban még mindig kihasználhatná a Furiosa lehetséges sikerét a következő néhány évben, ha már csendben és titokban fejlesztés alatt állna.

 

A folytatás nyílt végű lehet, és ez így jó

 

A Mad Max teljesen nyitva hagyta Max történetét, és ez azért jó az Avalanche számára, mert bármikor folytathatja a történetet. Bármelyik új Mad Max-játék elmesélhetné Max megrázó kalandjainak szegmentált történetét. Nehéz lenne drámaian vagy meglepően felkavarni a dolgokat. Ám nagyszerű lenne látni, hogy az Avalanche hogyan folytathatná a történet és a világépítést Miller filmjei mellett.

Ha a kettőnek össze kell fonódnia, akkor az még több olaj a lehetőségek tüzére, mert egy új Mad Max-játék kifejezetten keresztezhetné a kiváló filmes alkotások karaktereit, helyszíneit és eseményeit.

Talán a következő Mad Max játék egyfajta Furiosa-folytatás lehetne, és ő lenne a játszható főszereplő. Itt az ideje, hogy a franchise értelmes módon kiteljesedjen. A Mad Max-saga nem feltétlenül igényel egy az egybeni filmes kapcsolódási pontokat. Ám a filmek eseményei körül játszódó eredeti játékok még jobban kibontakoztathatnák azt…

Forrás: Dark Horizons

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu