Nagyobb értékbővülés a PlayStation Plus Extrán mint az Xbox Game Passon

2023-ban a PlayStation Plus középső kategóriája nagyobb értékű tartalommal bővült a riválisnál, de hardveresen a PlayStation 5 új modellje még gyengélkedik eladásokban.

 

A WCCFTech számolt be arról, hogy a The Loadout elvégezte a számításokat a 2023-ban a szolgáltatásokhoz adott játékok összértékével kapcsolatban. Ha 2023-ban előfizettünk a PlayStation Plus Extrára a teljes évre, akkor 205 játékot kaptunk (mondjuk egyik oldalon sem számították bele, hogy hány játékot VETTEK LE a szolgáltatásokról!), ebből 37 volt az Essential szint, és 168 az Extra. Az összértékük 7459,59 dollár. Ha a PlayStation Plus Premiummal számolunk, 46 további „klasszikus” címmel az érték 8030,13 dollár.

Az Xbox Game Pass Ultimate kb. azonos szint a PlayStation Plus Extrával. Így 150 játékot kaptunk tavaly 4935,66 dollár értékben. Az Xbox/PC arányt is figyelembe vehetjük. 4869,61 dollárnyi értékben kaptak a konzolok, és 4769,64 dollár értékben a PC-sek játékokat. Szóval érték tekintetében a Sony lépéselőnnyel bír, viszont a Microsoft szolgáltatásán a belsős fejlesztésű címek az első naptól elérhetőek (a Sony-nál néhány külsős, third-party játék bukkan csak így fel).

A Gamesindustry Japan pedig arról számolt be, hogy a Toyo Securities értékpapírcég december 27-én tartott egy szeminárium a PlayStation 5 eladásairól. A Sony a cég szerint 18,5 millió PS5-öt fog eladni 2024 során, így nem éri el a 25 milliós célt… ám nem gyártási problémák miatt! A PlayStation 5 áttervezett modellje bár jól fogy, az élettartamuk azonos időszakát vizsgálva a PlayStation 4 mégis jobb eredményekre volt képes. Nehéz a nagy fejlesztési költségeket behozni 100 millió egységnél, és az Xboxos, PC-s portolás sem segít.

Ez a probléma a következő konzolgenerációban még inkább súlyosbodhat, így azt javasolja a Toyo Securities, hogy ne a nagyobb teljesítményt üldözze, hanem adjon ki egy kisebb konzolt, ami nagyobb tömegeket szólíthat meg. (Javasolnánk egy PlayStation Vita-utódot, és kukába a PlayStation Portallal…)

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu