Egy rajongó saját Nintendo PlayStationt hozott létre! [VIDEO]

Ehhez egy SNES-t és egy PS1-et vett igénybe, és mivel a Sony-Nintendo együttműködés egy CD-ROM kiegészítő lett volna a nagy N 16-bites platformjához, találó az elképzelése…

 

A James Channel nevű YouTube-os hozta létre az egyedi konzolt, ami képes PS1-es játékokat, továbbá néhány Nintendós produktumot futtatni. Külsőre egy SNES-t láthatunk, de a hardvere inkább a Sony konzoljából származik. A YouTube-os korábban is alkotott már egyedi, furcsa videojátékos hardvert, így meg tudta valósítani, hogy a TI-83 számológépen is fusson a Super Smash Bros. (A Texas Instruments számológépei finoman szólva is egyedi reneszánszot kapnak így…)

A Nintendo Play Station 1988-ban született, és már láthattunk belőle prototípust is. A Nintendo SNES kazettáit futtatni képes konzol a Sony CD-ROM kiegészítőjével alakította egy akkoriban jövőbe látó, de végül a nagy N hűtlensége miatt meg nem valósuló konzollá a projektet. (A Nintendo ugyanis a Sony háta mögött a Philipsszel paktált le, így bukkant fel a Mario és a Zelda IP a CD-i-n, és a Sony lényegében bosszúból adta ki Japánban ’94 végén a PlayStationt…)

A hardveres kihívás a YouTube-osnak az volt, hogy a PS1-es architektúrát el lehessen helyezni a japán SNES (Super Famicom, SFC) vázában. Egyes elemeket át kellett helyezni, így a be/kikapcsoló, a reset, és a lemezkiadó gombot nem ott találjuk, ahol eredetileg. A lemezmeghajtó elhelyezése extra kihívás volt. Ezt lényegében az architektúra FELETT láthatjuk, és így tud pörögni a CD-ROM… lényegében a levegőben. Ez érthető módon nem tökéletes megoldás, de a kazetta méretre is kisebb egy CD-nél, és annak nem kell akkora hely mint egy CD-olvasónak.

Mégis egy létező megoldásról van szó, ugyanis a videóban láthatjuk, hogy a Grand Theft Auto a Rockstartól működik. Még az eredetileg régiózáras játékok (pl. a csak Japánban megjelent Pepsiman) is működnek, de kis trükkel. A Nintendo játékok (nem SNES címek, ironikus módon; a PS1 hardveresen nem elég erős…) emulációval működnek.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu