Portal: Revolution: újabb rajongói pótlás, ha már a Valve nem csinál semmit [VIDEO]

Ráadásul egy olyan projektről van szó, ahol egy előzménysztorit kapunk, igaz, itt is birtokolni kell az egyik Portal játékot.

 

A Portal 2 jelenleg kb. 400 forintért megvásárolható a Steamen. Ez az IP is példája annak, hogy a Valve a Half-Life és a Team Fortress után itt sem tudott háromig számolni. Mostanában az Aperture Labs szinte csak egy VR-headset vagy egy handheld PC tutorialjához van hivatalosan használva, ami nem sok. De a Portal rajongói nem hagyták ennyiben: bár néhány napja írtunk a Portal 64: First Slice-ról, egy másik projekt is felbukkant, amiről érdemes beszámolni.

A Steam Workshopon sok rajongói tesztkamrát, eredeti történetet, illetve teljes kampányokat is találhatunk, de a közösség által módosított Source engine-en, a Strata Source-on futó Portal: Revolution valami más. Egy eredeti, kb. hét óra alatt végigjátszható sztoriról van szó új karakterekkel, mechanizmusokkal, és mindez a Portal első és második része között játszódik. A Second Face Software dobása annyira nagy, hogy a Valve is beállt támogatónak, így külön Steam-oldalt kapott, hiába épül a Portal 2-re (amivel rendelkeznünk kell a futtatáshoz), olyan dolgokkal fejlődött, amik eredetileg nem kivitelezhetőek az eredeti játékban.

A Stirling nevű, felettébb rajzfilmes stílusú MI-mag kelti fel a névtelen Aperture tesztalanyt, és mindez évtizedekkel azelőtt játszódik, hogy Wheatley felfedezné Chellt. Azt kéri tőlünk, hogy rakjuk össze Aperture-t, miután valamilyen „szörny” tönkre vágta azt. Stirling teljes szinkront kapott, de még a negyedik fejezetben sem szerzi meg a játékos a narancssárga portal gombot (míg a kék portált lövő puska már a legelején felbukkan).

A kék és narancssárga zselé mellett új „tisztító” zuhanyok is vannak, amik semlegesítik a hatásukat, illetve a már bepiszkolt kockák is megtisztulnak alattuk. A történet nem biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri, és talán Stirling személyisége kissé száraz, de ettől függetlenül kiváló modról beszélünk, ami ingyenes, ha megvan már a Portal 2…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu