A Sony leállíttatta a Marvel’s Spider-Man 2 nem hivatalos PC portjának fejlesztését

Erre azt tudjuk mondani, hogy a Sony képes minden jónak elrontója lenni…

 

A híreinkben gyakran figyelemmel követtük, hogy miképp halad a Marvel’s Spider-Man 2 PC portjának fejlesztése, csakhogy itt nem a gyári, Insomniac Games-féle változatra gondolunk, hanem annak egy forkjára, azaz fejlesztésbeli elágazására. Ez az Insomniacot ért ransomware támadás következtében valüsulhatott volna meg, ugyanis rengeteg adat jutott ki az internetre, és ezek között a jelenleg csak PlayStation 5-ön elérhető játék félkész PC-s fejlesztői kódja is ott volt.

A PC Focus a Twitteren írta, hogy a közeljövőre leállították a Marvel’s Spider-Man 2 nemhivatalos PC portját. Részleteket, indoklást nem mellékeltek a Discordon, így csak találgatni tudunk: valószínűleg a fejlesztők biztonsága volt az elsődleges, mert állítólag zaklatták őket, majd a magánadataik is publikálva lettek. Szóval ez lehet, hogy a Sony kissé piszkos húzása volt, bár azt sem lehet kizárni, hogy ez a szomorú helyzet néhány elvetemült rajongó (avagy fanboy) miatt következhetett be…

A fejlesztése pedig eléggé jól haladt, úgyhogy ki tudja, mennyi lett volna hátra, mielőtt megjelenhetett volna a nemhivatalos PC konverzió. Bár eközben készül a valódi PC port is (ráadásul az Insomniac számára eddig nem látott méretű költségvetéssel), és állítólag március végére a stúdió be is fejezi a fejlesztést, de így is akár fél évet, ha nem többet kell várnunk a megjelenésére, mert a Sony a PlayStation 5-öt tekinti elsődlegesnek, így ha ott Peter Parker és Miles Morales eladásai hosszabb távon is megütik a mércét, addig nem fogják kiadni a PC portot (amit remélhetőleg kifinomult állapotban dobnak majd piacra).

A sztorinak van egy kisebb tanulsága is. A fejlesztők jobban tették volna, ha teljes mértékben csendben maradtak volna, és nem szólaltak volna meg addig, amíg hirtelen ki nem adták volna a Marvel’s Spider-Man 2 nemhivatalos PC átiratát. De most már túl késő.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu