The Last Of Us Part II Remastered: mennyiben lett szebb az eredetinél? [VIDEO]

Összehasonlító videót kaptunk a PlayStation 4-re több mint három éve megjelent eredeti játékból és annak néhány napon belül PlayStation 5-re érkező változatából.

 

Az ElAnalistaDebits YouTube-csatorna gyakran korrekt, minőségi összehasonlításokat készít a friss játékokból, így láthatjuk, hogy platformonként milyen teljesítményt vagy látványbeli eltérést kapunk. Az eredeti játékokat is gyakran összeveti a modernizált változattal, és ez ezúttal sincsen másképp, ugyanis a The Last Of Us Part II és a The Last Os Uf Part II Remastered egymás mellett megtekinthető, és bizony laikus szemmel vizsgálva is észre lehet venni néhány eltérést…

A PlayStation 4-en az eredeti játék 1080p felbontáson 30 FPS frame rate-tel fut (mivel a megjelenés a konzol életének vége felé volt, itt már a határokat feszegette a Naughty Dog). PlayStation 4 Pro-n a frame rate nem változott, de a felbontás 1440p-re nőtt. A The Last of Us Part II Remastered a PlayStation 5-ön több grafikus módot kínál. A Quality módot használva 4K felbontáson 30 FPS-t kapunk, de a VRR segítségével ez 30-50 között mozoghat. A Performance módot választva 1440p-n 60 FPS vár ránk, a VRR pedig ezt 60-90 közötti értékre növelheti.

A PlayStation 5-re készülő játékoknál gyakran hallottuk, hogy az SSD miatt a töltési idők jelentősen megrövidülnek, de ezúttal a Naughty Dog játékának kurrens-gen elképzelése továbbra is valamelyest lassú töltési időkkel rendelkezik, de magasabb felbontás, változó képfrissítési ráta (VRR), jobb minőségű növényzet és árnyékok, anizotropikus szűrés, és nagyobb látótávolság található az új verzióban. Ennek teljesítménye hasonló a tavaly The Last of Us Part I PS5-ös változatához: kb. 90 FPS Performance módban, és kb. 70 bekapcsolt VRR-rel, míg Quality módon az átlag 40 FPS.

A The Last Of Us Part II Remastered január 19-én jelenik meg PlayStation 5-re. Ha megvan a PlayStation 4-es eredeti, 10 dollárért/euróért (kb. 4 ezer forintért) frissíthetünk az új verzióra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu