Palworld kontra Pokémon: Lopott tervek vagy ártatlan hasonlóságok?

A frissen megjelent Palworld játékot azzal vádolják, hogy lemásolta a Pokémonok terveit, a rajongók pedig a két játék közötti hasonlóságokra hívják fel a figyelmet. A Pokémon franchise hamarosan ünnepli 28. évfordulóját, új előzetesekkel és bejelentésekkel készülve a Pokémon Napra. A Pokémon játékok a szörnyek gyűjtésének csúcsát jelentik, és sok rajongó már régóta vágyott egy versenytársra – erre a színtérre lépett a Palworld, a Pocket Pair új címe, amely aranyos, Pokémon-szerű lényeket használ a játékosok építkezéséhez és a vadonban való túléléshez.

 

A Palworld és a Pokémon játékok játékmenet szintjén alig hasonlíthatók össze, előbbi a „Pokémon fegyverekkel” becenevet kapva. A Pocket Pair új korai hozzáférésű kiadása azonban sok közös vonást mutat a Nintendo franchise-jával, ami nagy vitát váltott ki. A Palworld „pal”-jai a vadonban ugyanúgy elfoghatók, mint a Pokémonok, hasonló funkciójú tárgyakkal, mint a klasszikus Poké Labda, de nincs benne a Pokémon játékokra jellemző, körökre osztott stratégiai komponens vagy más tipikus játékelem. Ahol a két játék ütközik, az a teremtmények dizájnja, és a Pocket Pair jelenleg számos plágium vádat kap a Palworld miatt. Több esetben úgy tűnik, hogy túl sok a hasonlóság a Pokémonok és a Pal-ok között, és nehéz mindegyiket véletlennek nevezni.

 

A Palworld minden „Paljai” és a Pokémonok közti hasonlóságának magyarázata

 

Amióta a Palworld több marketing anyagot mutatott be az early access kiadás előtt, több Pokémon rajongó is feltűnt a zsebszörnyek és az új „Pal”-ok közötti szembetűnő hasonlóságokat. Most, hogy a játék kijött, és a legtöbb „Paldeck” elérhetővé vált, ezek a hasonlóságok egyre inkább felhalmozódnak, és néhány Pokémon játékos bojkottálási akciókat hirdet a Palworld ellen. A Pocket Pair nemrégiben egy nyilatkozatot adott ki, amelyben azt állítja, hogy csak most tudta meg a Palworld „Pokémon fegyverekkel” becenevét, és azt állítja, hogy nem akart semmit sem megosztani a Pokémon játékokkal.

Azonban vannak olyan „Pal”-ok, amelyek nagyon hasonlítanak a Pokémonokra. Néha ezek a hasonlóságok 1 az 1-ben vannak egy „Pal” és egy Pokémon között, míg máskor a „Pal”-ok úgy néznek ki, mintha két Pokémon összeolvadt volna.

Nehéz meghatározni, hogy a Pocket Pair valóban a meglévő Pokémonokból merített inspirációt a „Pal” terveihez, de néhányuknak úgy tűnik, hogy többet osztanak meg, mint csak a megjelenést. Egy példa, amit sok rajongó említett, hogy a Verdash több elemet is megoszt Cinderace modelljével, mindkét lényt egymás mellé helyezve és kiemelve a hasonlóságaikat. Ugyanez igaz több más Palworld „Pal”-ra is, és ha nem csak a dizájn és a megjelenés terén, akkor a általános témákban is. Például a Jetragon egy sugárhajtású sárkány „Pal”, ami nagyon hasonlít a 3. generációs Pokémon játékok Latiosára és Latiasára. Nemcsak ezt, de a Jetragon úgy is néz ki, mint a Latios és Latias fúziója, több közös tervezési elemmel. Ugyanez vonatkozik a Depressora is, amelynek fülei és testfelépítése rémisztően hasonlít Espurréra, míg a Dinossom úgy tűnik, hogy ugyanazon tervezési filozófiát követi, mint a Pokémonok, például Meganium és Ivysaur. Végül a Pokémon rajongók hangosan fejezik ki ezeket a hasonlóságokat, de még látni kell, hogy ez hogyan fogja érinteni a Palworldot, ha egyáltalán.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu