Előfizetéses rendszerre készül az Epic Games Store?

Tim Sweeneyék digitális felületén egy olyan változás történhet, ami kissé eltérő irányba állítaná az Epic Games Store-t a Steamtől.

 

A Steamen előfizetéses szolgáltatás nincsen. Nem, nem a külső, third-party cégek havidíjas rendszereire (pl. Ubisoft+, EA Play, stb…) gondolunk, hanem olyasmire, amit közvetlenül a Valve futtat. Az előfizetéses rendszerek terjeszkednek, és egyre több játékkiadó is kínál ilyet, de a Sony-tól ott van a három szintű PlayStation Plus (Essential, Extra, Premium), illetve a Microsofttól a szintén három kategóriára bontható Xbox Game Pass (Core, alap, Ultimate).

A SaaS rendszer (Subscription-as-a-Service, előfizetés-mint-szolgáltatás) egyik első fecskéje a PlayStation Now volt (ez már a PlayStation Plus része), és néhány évvel később reagált a Microsoft. A bővülő családba beléphet nemsokára az Epic Games is, ha a Redditen látható szivárgás valós. Tim Sweeney a tervek szerint havi és éves előfizetéssel tervez, és az előfizetés mellé kedvezményeket kapnánk. Az EA Play lehet az egyik szolgáltatás, ami a pakkban lehet, és állítólag időkorláttal rendelkező demók is megvalósulhatnak. Miközben a Fortnite-nak, az Epic Games fejőstehenének már van előfizetéses rendszere, a cég nem nyilatkozott az EGS-sel kapcsolatban az erre vonatkozó terveiről.

Alig egy héttel azután hallunk erről, hogy a Ubisoft megváltoztatta a Ubisoft+-ot, ugyanis már két szinttel rendelkezik a francia cég szolgáltatása (a Ubisoft+ Classics havi 8 dollár/euró/kb. 3200 forint, a Ubisoft+ Premium pedig havi 18 dollár/euró/kb. 7200 forint). A Premium szinten a legújabb játékokat a megjelenésüktől kezdve játszhatjuk, az olcsóbb előfizetéssel pedig a régebbi játékokkal játszhatunk (pl. Rainbow Six Siege). Vagy ezt az árazási stratégiát követheti az Epic Games, vagy az Xbox Game Pass útvonalára léphet rá.

Az Epic Games szeptemberben 870 embert, a létszám kb. 16%-át küldte el, továbbá eladta a SuperAwesome-tól többnyire, a Bandcamptől pedig teljes egészében megszabadult a cég. Az indoklás? Költségcsökkentés, és nem akarják az Epic Games alapvető fókuszát megváltoztatni…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu