Pattog a The Pokémon Company a Palworld átütő sikerei miatt

Nem tetszik nekik, hogy van egy másik játék a piacon, ami hasonló koncepcióra épít és nagyobb sikereket ér el, így a Pocket Pair vagy annak a játékának megnevezése nélkül fenyegetőznek…

 

Először jöjjön a közleményük, amit japánul és angolul is publikáltak, mi pedig magyarra fordítva leközöljük: „Más cégek játékaival kapcsolatos megkeresések. Számos megkeresést kaptunk egy másik cég 2024 januárjában megjelent játékával kapcsolatban. Nem adtunk semmilyen engedélyt a Pokémon szellemi tulajdonának vagy eszközeinek felhasználására abban a játékban. Szándékunkban áll kivizsgálni és megfelelő intézkedéseket tenni a Pokémonokkal kapcsolatos szellemi tulajdonjogokat sértő cselekményekkel szemben. Továbbra is ápolni és gondozni fogunk minden egyes Pokémont és annak világát, és azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben a Pokémonon keresztül egyesítsük a világot,” írta a The Pokémon Company.

Plagizál-e a Palworld, vagy parodizál? Mesterséges intelligencia által alkotott kamu lények is vannak a játékban vagy sem? Ezen folyik a vita hosszú ideje, de eleddig a The Pokémon Company nem szólalt meg. Most viszont megtették, és kb. annyiból áll a mondanivalójuk, hogy szépen megnézik, mit csinált a szikla alatt a Pocket Pair, és ha nem tetszik nekik, akkor eltapossák azt minden erővel. Na ezek után felettébb röhejes az ápolással és gondozással kapcsolatos mondatuk a közleményük végén. Itt ugyanis a fenyegetésből atyai törődésbe fordul át a cég, ami kb. annyira zavaró, amennyire fegyvereket adnak a Pokémonoknak (és ilyet láthatunk lényegében a Palworldben, ami korai hozzáférésben van jelenleg, és ennek ellenére kevesebb mint hat nap alatt 8 millió eladást hozott össze!).

A The Pokémon Company jogi osztályának korábbi vezetője már megszólalt a Palworld kapcsán (meglepődött, hogy idáig eljutott a Pocket Pair játéka; ez egy tipikus nonszensz másolat, amit évente ezerszer látott régebbi pozíciójában), de azért a Pokémonban nem lehet csak farmolni, mert ez is megoldható a Palworldben. Csak nem savanyú a szőlő? A Scarlet/Violet nem volt tökéletes; a Pokémon Legends: Arceus spinoff sokkal jobb volt…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu