Búcsút inthetünk a Nokia névnek: a HMD Global teljesen megszüntette!

TECH HÍREK – A már 2007 óta küszködő brand (ami talán már korábban is elkezdődött az N-Gage-dzsel…) idénre teljesen kimúlt.

 

A HMD Global stratégiai döntésként kezeli azt, hogy a Nokia nevet teljes egészében eltüntette. A weboldalukon már semmi nyoma nincs a régen patinás cégnek, és hiába nézünk rá a Nokia telefonos weboldalára, az már átirányít a HMD Globaléra. Már régóta várni lehetett ezt, és így a HMD Global a saját telefonjait kezdi gyártani, és ennek eredményét már az idei év során látni fogjuk. Köztük lesz a TA-1585, amit csúcsmodellként kezelnek, és lesz egy tablet is, szintén hasonló névvel (HMD T21). Sok budget, olcsó modell is lesz saját dizájnnal és HMD logóval (meg feltehetőleg hasonlóan idióta nevekkel).

Hacsak a Nokia nem kezdi újra saját magától az egészet, a brand teljes egészében eltűnik, ugyanis a HMD Global folytatja a partneri kapcsolatát a céggel, használva a technológiájukat és a szabadalmaikat, hogy a telefonjaik megfelelően minőségiek legyenek. A cég neve viszont nem biztos, hogy ismert, és erről nem tehetünk: a HMD Global ugyanis jelenleg az ázsiai és indiai régiókat kívánja megcélozni az új termékeivel, ám később sort fognak keríteni arra, hogy az európai és amerikai kontinensen is megvessék a lábukat. Ez a stratégia logikus: így megerősödnek, mielőtt a nyugati piacokra is be tudjanak lépni, de azt se felejtsük, hogy sok brand van errefelé, ami a vásárlók kegyeiért küzd.

Így a Nokia már nem a HMD Global része. A cél most az lenne, hogy megfelelően versenyképes árú termékkel jelentkezzenek, miközben minden olyan funkció is ott van a készülékben, ami a felhasználó számára szükséges lenne. A HMD Global feladata nem lesz könnyű, és a piaci érdeklődésen múlik, hogy végül lesz-e kereslet a termékeikre, avagy sem. A Nokia pedig lassú hanyatlással jutott el a csúcstól a padlóig: két évtizede az egyik legpatinásabb brandről beszélhettünk…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu