Nem hiszed el, mivel akar a Windows 11-re csábítani a Microsoft! [VIDEO]

TECH HÍREK – A redmondi techóriásnak elfogyhatott a kreativitása, mert vicces eszközökhöz nyúltak a Windows 11 népszerűsítése érdekében!

 

Lehet, hogy idén nem lesz Windows 12. Nagy eséllyel lesz helyette egy kiadósabb frissítés a Windows 11-hez, amit 24H2 néven dobhat ki az év második felében a Microsoft. Csakhogy a redmondiaknak van egy kisebb problémája: az emberek nem nagyon akarnak a Windows 10-ről váltani. Erre a cég elkezd hypeolni valamit az operációs rendszerében. Az még rendben van. Ha a jobb teljesítmény, esetleg a mesterséges intelligenciát használó funkciók jönnének szóba, akkor azt mondanánk, hogy az még elfogadható lenne.

Nem, a legújabb YouTube-reklámban arról beszél a Microsoft, hogy milyen könnyű váltani, majd jön a főszereplő: a Start menü, ami a picipuha szerint hatalmas potenciállal rendelkezik! Az már szubjektív, hogy kinek melyik Start menü a jobb. Van, aki a Windows 10-est kedveli, és van, aki valóban a Windows 11-est preferálja. Persze, a Microsoft a reklámot minden bizonnyal a nem szakértőbb felhasználóknak szánta, de talán nem véletlenül maradnak sokan a Windows 10-en: ha valami működik, minek kockáztatni?

A Statcounter szerint a Windows 10-et a felhasználók több mint kétharmada használta, míg a Windows 11 aránya mindössze 27%. Tavaly az arány 73-19 volt, úgyhogy egy év alatt nem nagyon tudott a legújabb oprendszer számottevő arányt szerezni magának. Pedig a Windows 11-ben az Android appok integrációja, az ablakban való játék, a képernyőmentéses eszköz, vagy a DirectStorage támogatása érdekes lehet.

Viszont a Windows 11-hez hivatalosan TPM 2.0 támogatás, illetve egy relatíve új processzor kell (minimum 8. generációs Intel Core CPU), ez pedig kizárhatja a felhasználók nagyobb részét. Ha van például egy ma is remekül működő Core i7-7700-es konfig, nem biztos, hogy valaki egy Start menü miatt dobná ezt a gépet. Ezért pedig jobban tenné a Microsoft, ha esetleg a videojátékos teljesítményre hívná fel a figyelmet. Vagy a jobb natív appokra. Satöbbi…

Forrás: PCGamer, Statcounter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu