MSI Claw: az első teszteredmények nem valami pozitívak!

TECH HÍREK – Az MSI handheld PC-je az Asus ROG Ally-val szemben nem tekinthető kifejezetten erősnek, ugyanis az első tesztelési (benchmark) eredmények erre mutatnak.

 

Az MSI készüléke azért is felhívta már magára a figyelmet, mert nem az AMD Ryzen Z1 APU-ját használja, hanem az Intel Meteor Lake-ét. Bár a készülék még nemzetközileg nem nagyon érhető el, több kínai tesztelő meg tudott kaparintani egy példányt az MSI Clawból. Ne feledjük, hogy a kütyü két verzióban fog megjelenni. Az egyikben az Intel Core Ultra 7 155H APU lesz (sajnos az asztali PC-k esetében is idővel bevezetik ezt a szokatlan elnevezési rendszert), a másikban pedig az Intel Core Ultra 5 135H. Teljesítménybeli különbség teljesen van a két APU között.

Több helyzetben is teszt alá vetették az MSI Clawot, és referenciaként az Asus ROG Ally lett bevetve még. Érdekes eredmények születtek az eltérő fogyasztási (TDP) korlátokon. A Shadow of the Tomb Raider beépített benchmarkja átlagosan 10-15%-os lemaradást könyvelt el az MSI készülékénél. A Cyberpunk 2077 és a Red Dead Redemption 2 esetében is hasonló előny mutatkozik az Asus ROG Ally javára, igaz, ez a masina a drivertámogatás és más erőforrások tekintetében már sokkal kiforrottabbnak mondható, miközben az MSI Claw még meg sem jelent. Később csökkenhet így a technológiai különbség, de az MSI valószínűleg nem fogja tudni megfordítani a mérkőzést.

Olyan teszt is felbukkant, ami a két MSI Claw verziót veti össze egymással. A különbség a két Meteor Lake APU között a CPU magok és a gyengébb Xe (grafikus) magok párosában rejlik, de a teljesítménybeli eltérés sokkal érzékelhetőbbé válik. A nagyobb rendszerigényű játékok esetében ez messze 20% feletti eltérés lehet!

Mi a tanulság a korai tesztekből? Az Asus és az AMD Ryzen Z1 párosa remek teljesítményt nyújt (jobbat a Steam Decknél, mert abban régebbi hardver van!), és az Intelnek nem lesz egyszerű dolga behozni a lemaradást.

Forrás: WCCFTech, Videocardz

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu