Az egyik legjobb mobilos játék kapott nemhivatalos PC portot!

Hiába hagyta el öt évvel ezelőtt az Apple App Store-t a játék, egy névtelen modder átportolta PC-re, így nem tűnt el a digitális temetőben!

 

Az Infinity Blade 2010-ben jelent meg iOS-re, és az akció-RPG szórakoztató volt. Könnyen kezelhető, ráadásul vizuálisan korrekt kinézetű játékról volt szó, ami a korszak egyik legkomolyabb alkotása volt. Az App Store leggyorsabban növekvő appja volt, akkora sikereket ért el. Viszont eljárt felette az idő, ugyanis az Epic Games 2018-ban eltávolította az App Store-ról, így egy régóta fennálló, de nem nagyon orvosolt hiba ütötte fel a fejét. Ha nem volt esetleg egy régi telefonunk, amire letöltöttük a játékot, az Infinity Blade lényegében elveszett.

Az Infinity Blade subredditjén viszont felbukkant egy rajongói port, ami még a textúrákat is finomhangolta, dinamikus árnyékokat adott a játékhoz, és a gyorsbillentyűk, továbbá a gombkiosztás-támogatás sem maradt ki belőle. Sőt, nemrég Proton-támogatást is kapott, azaz a Steam Decken is játszhatóvá vált a port, ami találónak nevezhető, hiszen a Valve hordozható PC-je is… nos, hordozható platform. A modder az elveszett média megőrzése érdekében hozta össze a portot, ami főleg a mobilos címek esetében fontos (ott nem olyan gyakori az archiválás, ráadásul ott sokkal gyakrabban jelennek meg új telefonok; a konzolokkal ellentétben itt ritkábbak a régebbi címek újrakiadása).

Az egészbe még belerondíthat az Epic Games, ugyanis ők kérvényezhetik az Internet Archive-ról letölthető Infinity Blade PC port eltávolítását, bár Tim Sweeney cége esetében ritkán szoktunk ilyesmit hallani. Az Epic Games nincs azon a szinten, ahol a Nintendo. A japán cég általában kivárja, amíg egy rajongói projektet felkapja a sajtó, és utána veszi elő az ügyvédkártyát a paklijából.

A játékmegőrzés nem elítélendő, és erre szakosodott valamelyest a Nightdive Studios a Kex engine-jével, ugyansi erre ültet át a stúdió több régi játékot is, hogy modern platformokon fussanak (pl. ilyen volt a Shadow Man Remastered is).

Forrás: PCGamer, Internet Archive

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu