Baldur’s Gate 3: cross-platform modtámogatás lesz, de még várnunk kell rá!

A Larian Studios a terveik szerint a következő nagy patch során fogja így bővíteni a sok díjat elnyerő játékát.

 

A Larian a Twitteren és a Discordon is elismerte, hogy frusztráló, hogy a Baldur’s Gate 3 frissítései egyes modok működését megakadályozza. (Így például a Script Extender is ilyen hibákba futott.) A stúdió szeretne hivatalos modtámogatást, de addig is ezek a hibák fel fognak merülni. Néhány hónapot még biztosan várni kell arra, amíg a belga csapat össze nem hozza a cross-platform (tehát a PlayStation 5-re és az Xbox Series-re is vonatkozó) modtámogatást.

„Általában nem beszélünk a dolgokról, amíg nem állnak készen, de ahogy olvashattátok, kivételt teszünk. Egy robosztus, platformokon átívelő modtámogatási terven dolgozunk, amelyet még az év folyamán fogunk kiadni. Szeretjük a modder közösségünket, és támogatni akarjuk őket. Hamarosan meglesz. Van egy rendszerünk, de még tesztelésre szorul, és még munkára van szükség. Izgatottak vagyunk miatta. Megértem, hogy szívás, amikor a játék frissül és a modok elromlanak. A közösségi csapataink elkezdenek beszélgetni a modding közösséggel és behálózzák azt,” mondta Michael Douse, a Larian kiadói igazgatója.

A Discordon pedig WombatMedic, a Larian senior közösségi stratégiai embere beszélt a stúdió modokra vonatkozó terveiről: „Szeretnénk továbbra is biztosítani, hogy a lehető legjobb élményt kapjátok, ezért gyakran javítjuk a játékot, bár ez gyakran azt jelenti, hogy minden új javítás vagy hotfix előfordulhat, hogy nem lesz kompatibilis a kedvenc modjaitokkal. Tudjuk, hogy ez szívás, tudjuk, hogy modokkal szeretnél játszani, és ezt szeretnénk helyrehozni. Dolgozunk a hivatalos modtámogatáson, és már egy ideje dolgozunk is rajta. A legjobbat akarjuk nektek, ami magában foglalja egy olyan csővezeték létrehozását, amely lehetővé teszi a modszerzők számára, hogy modjaikat különböző platformokon adják ki.

A platformtulajdonosokkal együtt dolgozunk ennek megvalósításán, és egy csapatot alakítunk a modok kurátori támogatására. Célunk, hogy olyan dolgokhoz, mint az osztályok, a felhasználói felület, a testreszabás, a varázslatok, valamint bizonyos eszközök és játékmechanikák modding-támogatást nyújtsunk. Mivel ez nem kis feladat, reméljük, hogy a modding-támogatás kezdeti szakaszait a következő nagy patchünkben vezethetjük be, ami még több hónapig várat magára. Bármennyire is frusztráltak vagytok most, szívesen dolgozunk veletek ezen – és tervezzük, hogy felkeressük a népszerű modszerzőket, hogy tovább beszélgessünk és együtt dolgozzunk a jövőbeni problémák kiküszöbölése érdekében,” írta WombatMedic.

Legyünk hát türelmesek.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu