Támadás érhette az Epic Games

Egy ransomware csoport ezúttal Tim Sweeney cégét vehette célkeresztbe.

 

A Cyber Daily számolt be arról, hogy a Moglievich néven futó ransomware banda (ami viszonylag újonc a „szakmában”) megtámadhatta az Epic Games szervereit, és ezzel 189 gigabájtnyi adatot tulajdoníthatott el. Az adatcsomagban email címek, jelszavak, teljes nevek, fizetési információk és forráskód is van. Ahogy ez (sajnos) megszokott, az eltulajdonított adatot el szeretné a Moglievich adni, és bár nem tudni pontosan, hogy mennyit kér érte a ransomware csoport, március 4-e lett megadva határidőnek.

A csapat nem bizonyította állításait, így mondhatnánk, hogy nehezen hihető, hogy az Epic Games szervereiről tényleg eltulajdonítottak 189 GB adatot, és nem is tudjuk elképzelni, hogy mégis mi lehet ekkora, ugyanis egy adatbázis a személyes adatokkal ennek töredékében is elfér (még 1 GB is túl nagy lenne ennek), úgyhogy minden bizonnyal az Unreal Engine, továbbá a Fortnite is érintett lehet a lopásban, ha már említették, hogy valamilyen forráskód is el lett lopva.

Az Epic Games-fiókunk jelszavát értelemszerűen javasolt mihamarabb megváltoztatni, mert ki tudja, hogy érintettek vagyunk-e az adatlopásban. Amúgy a játékiparban mostanában gyakori a ransomware-támadás. 2023 végén az Insomniac Games járt így, és ott a jelenlegi és korábbi alkalmazottaik személyes adatai is el lettek lopva, nem beszélve több játékuk forráskódjáról, illetve a közeljövőre vonatkozó fejlesztési menetrnedjükről. Néhány éve a Capcom is ilyen támadás áldozatául esett (és akkor is megtudtuk, hogy a rá következő néhány évre milyen játékokkal készül a japán kiadó).

Az Epic Games az Eurogamernek eljuttatott közleményében elmondta, hogy egy nyomozás zajlik az üggyel kapcsolatban, de nem találtak még bizonyítékot arra, hogy tényleg illetéktelenek hatoltak be a cég szervereire, így lehet, hogy a Moglievich blöfföl. Ezt azért is mondhatjuk, mert amikor az Epic bizonyítékokat követelt tőlük, a csapat nem válaszolt. Akkor miért is higgyünk nekik, ha erre sem képesek?

Forrás: WCCFTech, Cyber Daily, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu