Assassin’s Creed: Red: sokkal nagyobb hangsúlyt kap benne a lopakodás?

A Ubisoft IP-jének következő játékáról több dolgot is közölt Tom Henderson.

 

Ez a játék egy nyílt világú akció-RPG lesz, amit egy éven belül ki is fog elvileg adni a Ubisoft, ugyanis az áprilisban kezdődő üzleti évben ki szeretné adni a francia kiadó. A játékról Henderson látott némi kezdetleges felvételt, ami a játékmenet mechanikájára, illetve a játék engine-jének frissítésére is fényt derített. Nem fog egy új engine-en futni a következő Assassin’s Creed, hanem az Anvil frissített verzióján, ami Anvil Pipeline néven fut (minden bizonnyal a cégen belül használják csak ezt a nevet).

A franchise fejlesztésében egyesített megközelítést akar a Ubisoft, és ehhez kell az Anvil Pipeline. Optimalizáltabb módon tudják így a következő Assassin’s Creed részeket fejleszteni. A felhasználók is látni fognak pár újítást: sugárkövetéses globális megvilágítást és virtuális geometriát kapnak, továbbá az animációk javulnak, a parkour rendszerbe is belenyúlnak, illetve dinamikus időjárás is lesz.

A harcok tekintetében „piroska” hasonlítani fog az Assassin’s Creed: Valhallához, de ennél kissé durvább lesz, így a testrészeket le lehet majd csapni ellenfelünkről. A lopakodás minden eddiginél fontosabb lesz: lehetőségünk lesz eloltani a fáklyákat, el lehet rejtőzni a bokrokban és a magasabb fűben, illetve hason is fekhetünk, hogy az ellenség ne tudjok minket észrevenni. Az Assassin’s Creed: Valhallában látott Settlements rendszer ki fog bővülni az Assassin’s Creed: Redben, ahol Hideouts néven fog futni. A rejtekhelyünkön építhetünk egy fegyverraktárat vagy egy dokót, és testre is lehet szabni azokat, így mi dönthetünk a tetőről, vagy akár a belső dizájnról is.

Egy különbség viszont lesz az Assassin’s Creed: Mirage-hoz képest. Az a játék ugyanis cross-gen volt, így a PlayStation 4-re és az Xbox One-ra is kiadta a Ubisoft, ám az Assassin’s Creed: Red esetében csak a PlayStation 5, az Xbox Series, illetve a PC lesz a célplatform. (Illetve az Amazon Luna, ugyanis a francia kiadó erősen támogatja a Google Stadia-féle platformot.) De mindez nem hivatalos még!

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu