Az iCloud miatt is pert akasztanak az Apple nyakába!

TECH HÍREK – Néhányan megelégelték a felhős tárhellyel kapcsolatos korlátozásokat…

 

A cég eléggé szűkmarkú az iClouddal kapcsolatban, így nem akkora meglepetés, hogy csoportos keresetet nyújtottak be az Apple-vel szemben. A dokumentum szerint a techóriás eléggé a saját keze felé hajlítja a versenyt, ugyanis bizonyos iPhone-os és iPades fájlok tárolását csak az iCloud platformon keresztül lehet megoldani. A Bloomberg Law szerint nem csak ez a probléma, ugyanis a cég átal rendelkezésre bocsátott tárhelyének mérete is nevetségesen alacsony: ingyen ugyanis mindössze 5 gigabájtot lehet tárolni a felületen. Elég mindössze egyetlen ellenpéldát mondanunk: a Google tárhelye, a Google Drive alapból ingyen háromszor nagyobb tárhelyet kínál, és 15 gigabájton már jóval több adatot lehet eltárolni.

„Az Apple olyan mértékben emelte fel az iCloud árait, hogy a szolgáltatás szinte tiszta profitot termel. Az, hogy az Apple képes fenntartani ezeket az árakat, monopolhelyzetéről tanúskodik. Az Apple-készülékek tulajdonosai 5 GB ingyenes iCloud-tárhelyet kapnak, de amint azt az Apple iCloud-bevételei is bizonyítják, a legtöbb felhasználó ezt nem találja elegendőnek a tárolási igényeinek kielégítésére, és kiegészítő iCloud-tárolási csomagot vásárol. Sem technológiai, sem biztonsági szempontból nem indokolt, hogy az Apple kötelezővé tegye az iCloud használatát a korlátozott fájlok számára. Az Apple ezt a megkülönböztetést csak azért teszi, hogy korlátozza a versenyt, és előnyhöz juttassa iCloud-termékét a rivális felhőplatformokkal szemben,” írja a kereset.

Az ingyenes 5 gigabájtot még Steve Jobs jelentette be a 2011-es WWDC-n, és azóta ehhez nem is nyúlt hozzá az Apple. A dokumentum 37 oldalas, és ezt a Hagens Berman nevű jogi cég készítette. Ez képviseli Julianna Felix Gamboát. Ahogy a 9to5mac is írja, ugyanez a cég nyújtott be egy 560 millió dollárról szóló csoportos keresetet az Apple ellen az Apple Books árrögzítése miatt.

Valószínűleg az Apple úgy próbál majd kibújni a bíróság alól, hogy az ingyenes tárhelyet felemelik 10 GB-ra, miközben a fizetős szinteken nem változtatnak.

Forrás: WCCFTech, Bloomberg Law, HBSS Law

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu