Az Apple visszaállítja az Epic Games fejlesztői fiókját!

Két nap alatt jártunk egy kört az Apple App Store és az Epic Games körül…

 

Először arról írtunk, hogy a cupertinói vállalat felfüggesztette az Epic Games svéd leányvállalatának fejlesztői fiókját, ami alig egy hónapig volt működőképes. A visszatérés (mivel a Fortnite azért lett kirúgva az Apple App Store-ról és a Google Play Store-ról, mert az Apple és Google 30%-os haszonkulcsát átugorva, közvetlen mikrotranzakciókat vezetett be a játék) ekkor meghiúsulónak tűnt, ám az Európai Bizottság elkezdte vizsgálni az ügyet, ugyanis ez a lépés az Epic szerint szembe ment volna a DMA-val, a digitális piacokra vonatkozó törvénnyel.

A DMA viszont behúzta első győzelmét, ugyanis az Apple arróll értesítette az Európai Bizottságot és a Tim Sweeney vezette céget, hogy újra aktiválni fogja az Epic Games fejlesztői fiókját, így az Unreal Engine kapcsán is ismerhető vállalatnak lehetősége lesz a Fortnite visszahozására az iOS-re, és a DMA szabályait betartva Európában elindulhat iOS-en az Epic Games Store, hiszen a törvény engedélyezi az Apple készülékén a sideloadingot, azaz a nem az Apple App Store-ról származó applikációk betöltését.

Ezt a hírt Sweeney, az Epic Games vezetője a Twitteren megünnepelte: „A DMA az első nagy kihívásán ment keresztül, amikor az Apple megtiltotta az Epic Games Swedennek, hogy versenyezzen az App Store-on, és a DMA most aratta első nagy győzelmét. Az Európai Bizottság gyors vizsgálatát követően az Apple értesítette a Bizottságot és az Epicet, hogy enged, és visszaállítja a hozzáférésünket, hogy visszahozzuk a Fortnite-ot, és elindítsuk az Epic Games Store-t Európában a DMA törvény alapján. Nagy győzelem az európai jogállamiságnak, az Európai Bizottságnak és a fejlesztők szabadságának világszerte, hogy felszólaljanak. #FreeFortnite!”

Két nap alatt lepörgött a történet, és ezzel is bizonyítja a DMA, hogy a nagyobb, monopolhelyzetet kialakító cégek ellen igenis fel kell lépni, mert a verseny mindig jobbra készteti a feleket, és ha valaki vetélytárs nélkül marad, elkényelmesedik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu