The Night Wanderer: díjnyertes regényből RPG/Souls-klónba [VIDEO]

A varsói Mighty Koi egy másik játékon is dolgozik, ami meglepő húzás tőlük.

 

A mai hírekben már szó volt a Thorgalról, de itt egy másik kurrens-gen projekt tőlük. A The Night Wanderer az RPG és a Souls-játékok keveréke, amelyet egyedi megoldások és a bevált mechanikák innovatív megközelítése jellemez. A játék a Metroidvania játékokból ismert pályatervezést és a Soulsborne játékokban látott harci rendszert használja, amely a dinamikus, mégis taktikus játékmenetre helyezi a hangsúlyt. Ugyanakkor az egész élmény jelentős részét képezi a világosan körvonalazott, magával ragadó történet; a játék a klasszikus RPG-k lelkes rajongói által ismert küldetés-dizájnnal rendelkezik.

Jaroslaw Grzedowicz díjnyertes regénye alapján Vuko Drakkainent, egy elit katonát és zsoldost irányíthatunk, aki magányos küldetésre indul egy ismeretlen idegen bolygóra. Vuko szerepében játszva levethetjük az űrruhát és páncélt ölthetünk. Egy korábbi expedíció több tudósa eltűnt Midgaardon, egy olyan bolygón, amelyet olyan lények laknak, amelyek feltűnően emlékeztetnek a mi kora középkori embereinkre. A bolygót sugárzási mező veszi körül, amely eltorzítja és károsítja a fejlett technológia minden formáját.

A világnak az a része, ahol a játék cselekménye zajlik, erősen hasonlít a földi Skandináviára. A bolygó számos titkot rejt, és rejtélyes erői mindent megváltoztatnak, ami a hatókörükbe jut: élőlényeket, tárgyakat, sőt még az embereket is. Jelentősen befolyásolja a világot, amelyet Vuko bejár és amellyel kapcsolatba lép, valamint alakítja a játékmenet kulcsfontosságú jellemzőit, például a harcot és a karakterek interakcióit. A bolygó rejtélyeinek megismerése biztosan megfejti, mi történt a tudósokkal, akiket keresel. Útja során Vukót Cyphral kíséri; ez egy biológiai mesterséges intelligencia, amely a hős idegrendszeréhez kapcsolódik, és amelynek feladata, hogy támogassa őt veszélyes küldetésében, és jelentősen növelje erejét, reflexeit és kitartását. Cyphral jelenléte segíti a játékost, amikor szembesül az ismeretlennel. Vukónak át kell majd szelnie a törzsek és fenevadak által lakott túlvilági földeket, és fel kell fedeznie, hogy mi is történik valójában ezen a különös, idegen világban.

A The Night Wanderer PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re készül. Megjelenési dátuma: „majd ha elkészül”…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu