Megjelent a PlayStation 5 9.00 firmware-je!

Az új rendszerszoftver már el is érhető egy frissítéssel (hacsak a konzolunk nem tette már ezt meg az éjszaka során).

 

Tehát már el is érhetjük az új firmware-t, ami a DualSense kontrollerre, a PlayStation 5 tápellátását jelző fényre, illetve a játékmenetünk megosztására használható Share Screenre vonatkozik. A kontroller hangszórójába belenyúlt a Sony, így hangosabb tud lenni, ezzel pedig segíthet a játék hangjait, illetve a hangos beszélgetést könnyebben hallani. A zajszűrés is fejlődött. A hangbemenet minősége javult egy új mesterséges intelligencia gépi tanulású modellének. A gombok nyomkodása és a játék hangja által keletkező háttérzaj jobban szűrtté vált, így a beszélgetésbe ez nem hallatszik be. A hangerőt is szabályozhatjuk, ha esetleg a DualSense kissé hangos lenne számunkra.

A Share Screennel nézhetjük barátunkat, ahogy játszik. Teljes képernyős üzemmódban mutatókat és emojis visszajelzéseket tehetünk rá, előbbivel felhívva a figyelmet például egy ott felejtett tárgyra, utóbbival pedig gratulálhatunk neki, ha esetleg sikerrel vett egy nagy kihívást. Egy vonalat is lehet húzni, ha talán a helyes irányt szeretnénk megmutatni. Itt hozzá kell tennünk, hogy ez az új funkció alapból bekapcsolt állapotban van (ez kissé zavaró lehet). A bétateszt során a közvetítőnek és a nézőnek is részt kell vennie a bétában, különben a funkció nem elérhető. Végezetül pedig finomhangolhatjuk a PlayStation 5-ünk bekapcsolt állapotát jelző fényének erejét. Ez persze csak akkor tud felettébb idegesítő lenni, ha eléggé nagy sötétségben játszunk és a háttérben megbújik ez a fény. A beállítások – rendszer – csipogás és hang – fényerő opció alatt lehet módosítani (magyarul ez kissé másképp szólhat, így leírjuk angolul is: settings – system – beep and light – brightness).

Ha mindez ismerősen hangzik, az nem véletlen: ezt a frissítést február elején jelentette be a Sony Interactive Entertainment, és akkor még bétateszt alatt állt. Szóval kicsivel több mint egy hónapig maradt bétában a firmware…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu