Az elvárásokon túl teljesít eladásaival a Helldivers 2?

Egy piaci elemző szerint hétről-hétre jó eladásokat mutat fel a stockholmi Arrowhead Game Studio játéka, így nincs az a helyzet, hogy csak a kezdeti lendület során vannak jó értékesítések, hanem ennek ellenkezője áll fenn.

A Helldivers 2 egy jó példája annak, hogy lehet olyan élő szolgáltatásos (live service) modellt alkalmazó játékot teremteni, aminek jó a fogadtatása, és nem egyfajta rákényszerített felesleges teherként hat. Utóbbira lehetne példaként mondani a Rocksteady sokáig fejlesztett és halasztott Suicide Squad: Kill The Justice League-jét, amelynek kiadója, a Warner Bros. Discovery már most is 40%-os leárazással próbálkozik, mert ennyire nem mutatkozik nagy érdeklődés az Öngyilkos osztag iránt…

Doug Creutz, a TD Cowen elemzője a héten azt írta, hogy a februári megjelenése óta a Helldivers 2 már több mint 8 millió eladást hozott össze, és szerinte hetente növekvő adatról van szó. Úgy gondolja, hogy messze az elvárásokon túl teljesít a kasszáknál az Arrowhead Game Studio játéka, ahol egy jól időzített ölelés is segíthet (a pajzsos hátizsák használata során ha megöleljük egy bajtársunkat, ő is védett lesz például egy robbanástól!).

A Sony hivatalosan még nem közölt eladási adatokat a kooperatív lövöldözős játékról, de a SteamDB szerint a Helldivers 2 gyakran több mint 430 ezer egyidejű játékossal rendelkezik. Az Egyesült Királyságban a GSD adatai alapján február legjobban kelendő játéka lett, és a február nyolcadikai megjelenése óta a Sony által publikált cím hetente növekvő eladásokat mutatott fel. PlayStation 5-ön az eladások 57%-a jött össze az országban, és a maradék 43%-ot a PC-sek hozták össze.

A Helldivers 2 kirobbanó sikerű lett, emiatt pedig nem csoda, hogy olyan pletyka is felbukkant, miszerint az Arrowhead Game Studio a PlayStation Studios része lehet, azaz a Sony felvásárolhatja a csapatot. A stúdió azóta megcáfolta ezeket a pletykákat. Legutóbb a Housemarque járt be hasonló utat: megjelent a Returnal, és UTÁNA lett a finn csapat a Sony-é…

Forrás: VGC, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu